Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak engem zavarnak a BP-i...

Csak engem zavarnak a BP-i autósok részrehajló,manipulatív videói?

Figyelt kérdés

Többször megállítással, vágással, némítással manipulálják a videókat, megtévesztve ezzel az olvasókat.

Itt van például az ominózus eset, ahol a buszsofőrt állítják be hibásnak.

https://www.youtube.com/watch?v=xlf3JYJwB9Y

Már a cím is az, hogy "MÓRESRE TANÍTOTTA A BUSZSOFŐR" majd pont a kritikus pillanatban megállítják a videót, beleírva az "elbeszélő" hazug állítását.

Miközben vágatlanul sokkal egyértelműbb a kamerás autó mozgása:

[link]

Ez csak engem zavar?

dec. 14. 15:37
1 2
 1/14 anonim válasza:
30%
A buszsofőr volt a hibás.
dec. 14. 16:40
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
#4 Szívesen, akkor sincs igazad, továbbra is nemlétező dolgokról hadoválsz, ami elég nyilvánvalóan nem egy egészséges cselekedet.
dec. 14. 18:29
 3/14 anonim ***** válasza:
48%
Jó párszor a "kattintásra" mennek/hajtanak rá, ergó hogy minnél durvább/vonzóbb cím/profilkép legyen a videónak.
dec. 14. 19:27
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod. A kattintásvadászatot meg tudom érteni ilyen formában.

Az ilyen dolgok zavarnak, mint például a fenti videóban, hogy pont a kritikus pillanatban, ahol amúgy látszik, hogy a kamerás észlelve a busz indexelését egyértelműen rágyorsít, bevágnak egy állóképet.

Hozzátenném, nem csak engem zavart ez, idézet a kommentek közül:

@joesam amikor kirakta az indexet a busz, még rá is gyorsított.

Csak pont akkor van megállítva a videó a felirattal és nehezen venni észre.

Vagy korábbi videóknál volt, hogy a belső hangfelvételeket elnémították, elmismásolva a tényt, hogy adott esetben pont a kamerás agressziója, dudálása, cselekedete miatt történt az, ami.

dec. 14. 19:40
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Ezek a vádak egyszerűen nem igazak.
dec. 14. 20:13
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
A bpi autósok csatona egy ilyen blikk szintű legalja klikkbait. Nem kell őket komolyan venni egy pillanatig sem.
dec. 14. 21:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A címadás clickbait, de a közzétett videókon semmi manipulatív nincsen. Neked is sikerült értelmezned a látottakat.
dec. 15. 09:34
 8/14 anonim ***** válasza:
15%

Az autós cselekedete vitatható, de nem egyértelmű, hogy meg tudott volna-e állni vészfékezés nélkül.

A buszos cselekedete viszont egyértelműen szabálytalan, balesetveszélyt okozó volt.

KRESZ 24. § (3).

Az autós csak azért ment át a másik sávba utána, mert így kerülte el az ütközést. Le is maradhatott volna persze, de feltehetőleg úgy gondolta, hogy a buszos nem bunkóságból, hanem csak figyelmetlenségből jött ki, és ha észreveszi magát, megáll. Utána meg már nem volt más lehetőség, mint átvágni a másik sávba.

Olyannal már én is találkoztam többször, hogy "érdekes" helyen vágták meg a videót. De ez itt konkrétan teljesen rendben van, egyértelmű benne a buszos szabálytalankodása.

dec. 15. 13:46
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
#8 Remélem nincs jogsid.
dec. 15. 13:49
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Minimum 3 másodperce ment már az indexe, amikor a kamerás előzni kezdte (akkor már mozgott a busz.

Az utat jól ismerem. A sávok keskenyek. A buszvezető NEM húzta rá a kormányt.

dec. 15. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!