Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak b kategóriám van de...

Csak b kategóriám van de kezdő. Milyen jogsit tehetek még le ezzel?

Figyelt kérdés
C és D-t például elkezdhetem csak pótot nem vezethetek?

dec. 10. 10:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Az még létező dolog manapság hogy a munkaügyi hivatal finanszíroz jogsit?
dec. 10. 10:38
 2/7 anonim ***** válasza:
38%

"Milyen jogsit tehetek még le ezzel?"

Bármilyet amilyen még nincs.

dec. 10. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Kezdő jogsival 2 évig nem húzhatsz pótkocsit.

A pótkocsis kategóriákon (BE, CE stb.) kívül mindet leteheted, ha megvan a szükséges életkor.

dec. 10. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

Szia.

" Az még létező dolog manapság hogy a munkaügyi hivatal finanszíroz jogsit? "

Igen, valóban volt ilyen. Sokan így szerezték meg annó pár éve. Egyébként nem túl gyakori mostanság ez. Volt/van ez az OFA.hu-s dolog, nem tudom ez aktív-e még. De ami biztos, hogy cégek is vállalnak ilyet. Például:

- Waberer's

- WSZL

- HAPP

És még pár cég.

Ők vállalják a C+E kategóriás, tehát a kamionos képzést egy tanulmányi szerződés keretein belül. Cserébe alá kell írni 1-2 évet és / vagy vállalni azt, hogy ha idő előtt eljössz, a képzés teljes díját időarányosan kifogják fizettetni veled.

Amúgy C és a D kategóriát is elkezdheted. C biztos, a D-hez lehet kérik az autósiskolák a 2 évet, de ebben nem vagyok biztos.

Attól függ, hogy mivel akarsz dolgozni. Ha buszozni akarsz, akkor a D-t csináld meg. Ha teherautózni, akkor a C-t. De ha mindenképp vezetni szeretnél valamilyen nagy járművet, akkor csináld meg mind a kettőt. De akkor először a C-t, és utána a D-t.

Már most nem kötelező a C a D-hez. Tehát ha van egy B-s jogsid (én úgy tudom legalább 2 éves), akkor mehetsz buszra vizsgázni.

ÉN jelenleg a buszos jogsi végénél járok. December 23-án lesz a forgalmi vizsgám. Már mindent kifizettem. ~600.000Ft-ra jön ki a vége ÚGY, hogy van C kategóriás jogosítványom. (B és C kat.-om van jelenleg. Mindent saját költségen csináltam, és minden sikerült elsőre.)

Így a vezetési órák száma 20, az utolsó 2 pedig a forgalmi vizsga, ugyanis itt 2 órát kell vezetni a vizsgabiztossal és az oktatóval. 1-et városon belül, 1-et városon kívül.

Ha nincsen C kategóriád, akkor kb 30 órát kell vezetni, de akkor a jogsi ára valahol 750.000-800.000Ft körül fog mozogni. Ezzel számolni kell.

Amúgy buszos jogsit szerintem régebben sem támogatta a munkaügyi, csak a C-t és a CE kategóriát.

A Volán, esetleg pesten a BKV és az Arriva vállal ilyen képzéseket.

dec. 10. 15:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Aha C-t akarok, aztán idővel E is. Szívesen nemzetközi kamionoznék éveket. De így tegyük fel jövőre sikerül megcsinálnom a C-t így kezdőként tudok munkát találni vele? Igazából rugalmas vagyok és akár országosan is keresnék ha muszáj hogy nagyobb esélyem legyen
dec. 10. 21:09
 6/7 anonim ***** válasza:
41%

Szia, 4-es vagyok!

Persze, kezdő sofőröket is felvesznek nemzetközi munkára. Rengeteg C kategóriás állás is van. Ha megvan az orvosid, és legalább a PÁV 3-ad, valamint megcsinálod a C kategóriát, akkor utána még el kell végezned egy GKI tanfolyam alapképzést, és kiválthatod a tachográf kártyát és mehetsz dolgozni vele.

dec. 11. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Az E kategória rá ér később is. Nem baj az, ha szerzel rutint a teherautó vezetésében addig.
dec. 11. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!