Az europai autók lámpájának a vetítési képe észrevehetően jobb éjszaka mint az amerikaiaké?
Amerikában szimmetrikus a vetítési kép, Europában meg a bal oldalinak más a szöge.
Amikor otthon laktam akkor nem sokat vezettem este mert eleve nem szeretek sötétben vezetni.
Azon gondolkoztam hogy a gyakorlatban van e észrevehető különbség Európai és Amerikai között.
Kint rendszeresen vezetek este is, főleg most hogy későn kel a nap és hamar sötétedik. Nem tudom hogy a vetítési kép mekkora szerepet játszik abban hogy zavarnak a szembejövő autók. Vannak adaptív fényszórók meg itt is van olyan aminek nem szimmetrikus a vetítési képe de sokan kicserélik az izót ledesre ami legális vagy nagy lámpákat tesznek a pickupra aminek eleve magasan helyezkedik el a lámpája, így mégjobban elvakít. Általánosságban nincs szabályozás az átalakításokra, így gyakorlatilag karácsonyfaizzókat is rakhatsz az autóra(és amúgy csinálják is az ünnepek közeledtével).
Mikor hazamegyek látogatóba akkor is kerülöm az éjszakai vezetést, így nincs igazából tapasztalatom hogy jobb e az európai szabályozás, vagy hogy van e számottevő különbség.
HA jól van beállítva akkor nem vakít egyik sem.
Még a szimmetrikus sem.
Mert az asszimetrikusnak a jobb fele világít előrébb, ami cska az út szélét világítja meg jobban.
De a sok össze vissza barmolt, ledes égők na azok tudnak vakítani.
Meg ha nincs a helyére pattanva az égő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!