Cserbenhagyást követek el, ha ilyen esetben (videó) megállok megkérdezem minden oké-e, erre lekoptat, de kiderült, hogy megsérült?
https://www.youtube.com/watch?v=fHeqoIUzbB4
Mert egy önjelölt racsingoló lehet egy ilyen eset után az önérzete nem bírja el, hogy mástól segítséget kérjen. De mi van, ha emiatt engem lekoptat én továbbhajtok, aztán mégis megsérült és utólag egy cserbenhagyásos pert akaszt a nyakamba amiért otthagytam?
Ilyen maguknak a bajt kereső balesetet szenvedőkkel mi a legjobb eljárni baleset esetén hogy jogi szempontból ne legyen problémám majd?
Ugyanez a szitu a "zebra nélküli úton elémrohanó, elcsapott ember aki szerint semmi baj, majd később mégis feljelent, mert megsérült"? Gondolom a kettő között nagy hasonlóság van, annyi különbséggel, hogy a gyalogos balesetében közvetlen résztvevő voltam ennél meg szemtanú. Esetleg utóbbi kérdése is válaszolnátok kérlek?
Köszi.
Ha megállsz és megpróbálsz segítséget nyújtani, de erre azt mondják, hogy nincs rá szükség, akkor te megtetted, amit kell. Senkit nem kötelezhetsz arra, hogy tőled segítséget fogadjon el.
Ha attól félsz, hogy utólag feljelentenek, mert nem álltál meg, akkor csinálj a baleset helyszínén (legyen a helyszín jól felismerhető, stb) fotót az álló autódról, hogy tudd bizonyítani, hogy valóban megálltál.
Az is segít, ha miután nem volt szükség a segítségedre, felhívod a rendőrséget és bejelented az adataid tanúként.
A BMWs esetén ennyi bőven elég. Ha gyalogos ütnek el én valószínű felhívnám a mentőket mindenkitől függetlenül és elmondanám, hogy a gyalogos nem kér segítséget, de nem tudom megállapítani, hogy megsérült-e. Innentől kezdve a diszpécser felelőssége. Ha kéri, hogy maradj a helyszínen amíg kiérkeznek, akkor maradj ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!