A kapubejáróm előtt közvetlen kerékpárút van. A kerítés hamarabb volt mint a kerékpárút. Zárt kerítés…ezért nem látható be a kihajtás. A villogón kívül lehet egyéb más figyelemfelkeltő jelzést kihelyezni? Aszfaltburkolat felfestést esetleg?
Nálunk is így van, igaz, van egy járda is a kerékpárút és a házfal között.
Vettem egy 70 cm magas műanyag terelőbóját, és mielőtt kiállok, mindig kirakom. Észre kell vennie, ki kell kerülnie, lassítani fog. A rendszeresn erre járók már tudják mit jelent, valamelyik volt hogy kiengedett.
Állj be tolatva, így kifelé jobban látsz.
Állj ki nagyon lassan. Rakhatsz ki tükröt vagy valaki segítsen a kiállásnál. Esetleg cseréld ki a kerítést átláthatóra.
Biciklisként én is telibeszarnám a villogódat. Nem elég, hogy az autósuraságok kénye miatt száműztek a járdára, még ott is álljak meg minden villogónál, hogy nyugodtan tolatgassatok vakon a járdán?
#6 Én is ezt akartam javasolni. Kifelé nyíló kapu. Ha nem egy fél óra kiállni az udvarról, akkor senkit nem fog zavarni. Ha van rá keret, akkor lehet automata kapu is, és akkor még félre sem kell állnod, csak nyomsz egy gombot és megy magától.
#4 És szerinted napi hányszor áll ki az udvarról? Nem kétpercenként. Azt a szökőévet, amikor éppen elkapod a kiállást, ki lehet bírni. Mi is kibírjuk, amikor picit félre kell állnunk, mert a járdán tekertek bicikliút nélkül, vagy amikor kivágódtok a zebrára leszállás nélkül. És itt most nem is bunkóságról van szó, mert a forgalomszervezés kúrt ki mindkettőtökkel. Képzeld el, hogy az ő helyében vagy és az évek óta létező SAJÁT udvarod kiállóját húznák át egy tollvonással, így minden kiálláskor rettegned kéne, hogy valaki beléd teker.
Az OTÉK szerint kapu kifelé nem nyílhat. Nagy valószínűséggel feljelentés lenne belőle, ha így csinálnád.
A KRESZ szerint meg a tolató járműnek mindenki más számára elsőbbséget kell adni, és szükség szerint, ha nem belátható a helyzet, akkor segítő személyt kell alkalmazni, aki figyel helyetted.
Ha tolatva állsz be, és orral kifelé, úgy valószínűbb, hogy 50%-ra ki tudod hozni, ha valami barom beléd megy.
Legjobb ötlet szerintem az, hogy valami könnyű és nagy méretű (azaz feltűnő) dolgot tartasz a kapu mellett, és kiálláskor kirakod, a kerékpárút felét lezárva. Ha lassan mozog az autód, akkor mire az úttorlasznál kintebb jutsz, akkorra már remélhetőleg észrevesznek, és nem mennek neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!