Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vezethetne bárki is nálunk?...

Vezethetne bárki is nálunk? Őszintén?

Figyelt kérdés

van olyan ember, akire illik 100%-osan a kikötés?

"a KRESZ általános érvénnyel kimondja, hogy járművet csak az vezethet, aki nem áll vezetésre hátrányosan ható szer hatása alatt " ..

oké, akkor ahopgy az átlag magyar állampolgár, felkel, beveszi a reggeli szívgyógyszerét és Xanaxát (minimum), ezek után állíthatjuk, hogy befolyásmentesen vezet? vagy mégis hol húzzuk meg a határt?

pl történik egy baleset, nézi bárki, hogy vett-e be csak egy Xanaxot valamikor a nap folyamán?

vagy ez is egy teljesen gumiszabály és tulképp csak az alkoholra és drogra megy ki a tiltás? ha komolyan vennénk, szerintem 100%-ban senkire se lenne igaz a szabály betartása.

Mit gondoltok?

tegnap 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Másnaposságra is saját megítélés van gyakorlatilag... Az alapelv az lenne, hogy a te felelősséged elolvasni a gyógyszerek betegtájékoztatóját, meg megítélni, amikor nyitnád a kocsiajtót, hogy amúgy képesnek érzed-e magad a felelősségteljes vezetésre. Amikor még tantermi volt az elméleti oktatás, bennem fiatalként nagyon buzgott az, hogy milyen felelősségel jár a gépjárművezetés. Amúgy ha nem aludtam legalább hat órát, vagy nem érzem jól magam, akármi bajom van, motorra egyáltalán nem vagyok hajlandó felülni. Ha olyan balesetbe kerülsz, ami során vérvételnél kiderül, hogy olyan szer van benned, amivel nem lett volna tanácsos vezetni és ez befolyásolhatta a kimenetelt, akkor meg úgy jártál, meg is érdemled a büntetést.

De gondolom amúgy csak trollkodsz, mert az átlag rohadtul nem xanaxon él.

tegnap 23:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szívgyógyszerem a gyártó vizsgálatai alapján nem zavarja a vezetésemet, akkor miért is ne szedhetném?
tegnap 23:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi a baj a xanaxxal? Rivoval és társaival?

Én rivot szedek és semmit nem érzek (pont ez a lényege, hogy megszünteti a szorongást, idegességet).

Persze nem marékkal kell bevenni hanem a megadott mennyiséget.

Sofőr vagyok de sosem merült fel az orvosomnál, hogy bármit is okozna a vezetésben a gyógyszer...

tegnap 23:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Kamuzz nagyobbat, mint azt, hogy egy orvos nem tudja, hogy a xanax lankadó figyelmet, megnövekedett reakcióidőt okoz. Kivéve persze, ha olyan orvost találtál, aki ha nem áll keresztbe a szemed, már alá is írja az alkalmasságit. Első alkalmasságimon nekem is csak a táblát kellett elolvasni, még vérnyomást sem mértek.
ma 00:15
 5/6 A kérdező kommentje:

3

ne viccelj, Rivo kapásból kizáró ok a legtöbb orbosnál. úgyhogy becsüld meg jól, aki megadta neked az alkalmasságit, mert ismerek ilyen eseteket bőven.

ma 00:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Ismeretségi körömben senki nem szed Xanaxot, szívgyógyszert ill. vérnyomáscsökkentőt pedig csak a 83 éves apám.

Ennyit az "átlagmagyarról".

ma 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!