Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a hibás ilyenkor?

12234unknown kérdése:

Ki a hibás ilyenkor?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy autóval tegnap este elindultam "nagy köd" volt" egy jó 300m után bal első gumi dur defektet kapot kb 50km/h mehetem, az autó csuszkált irányithatatlaná vált! hirtelen meg tudtam álni az ut közepén megilyedtem! bekapcsoltam a vész villigot ,szemben az autos ki probált kerülni az első lökháritömat leverte,ködlámpa széttört eltunt. Rendörség nem lett hiva! hirtelen meg tudtam álni az ut közepén bekapcsoltam a vész villigot ,szemben az autos ki probált kerülni az első lökháritömat leverte,ködlámpa széttört eltunt. Rendörség nem lett hiva! hirtelen meg tudtam álni az ut közepén bekapcsoltam a vész villigot ,szemben az autos ki probált kerülni az első lökháritömat leverte,ködlámpa széttört eltunt. Rendörség nem lett hiva! Ilyenkor kia hibás? én mert durdefektet kaptam és megátam egyből az utközepén bekapcsoltam a vészvilogot,láthatosági mellényel, vagy ő aki megprobált kikerülni ugy hogy meghuzta ,és leverte az első lögháritott??

#baleset #durdefekt
nov. 2. 09:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%
Műszaki okból megálltál, a többi körülmény lényegtelen. Erre valaki neked ütközött majd elhajtott. Nyilván ő a hibás, és rendőrt kellett volna hívni azonnal, hátha el tudják még érni, vagy legalább helyszíni nyomokat rögzíteni (ha esetleg nem jegyezted fel a rendszámot). Utólag már csak bosszankodni tudsz, majd elengedni. Se tanú, se bizonyíték, se bejelentés, se nyomok, se helyszínelés nem volt.
nov. 2. 10:12
 2/19 anonim ***** válasza:
36%

A kérdés első fele az ütközés, a második fele az elhajtás.

1)

A kérdező műszaki okból áthajtott a szembejövő sávjába és balesetet okozott.

Az autója műszaki állapotáért a kérdező a felelős, az autó műszaki hibájából bekövetkező balesetért szintén.

A kérdés az, hogy a szembejövő egy már álló járművet nem vett észre, vagy egy hirtelen a sávjába áttérő jármű elől kellett menekülnie.

Első esetben a szembejövő a hibás, hiszen olyan sebességgel kell közlekednie, hogy az úttesten belátható távolságon belül megtudjon állni.

Második esetben viszont a kérdező a hibás, mert egy hirtelen a szembe sávból áttérő járműre nem lehet felkészülni.

2)

A szemből érkező vagy észlelte, hogy ütközött, vagy nem. Ha sőrült a lökhárító, akkor valószínűleg észlelnie kellett, márpedig a helyszín elhagyása minden esetben gond.

nov. 2. 13:57
 3/19 anonim ***** válasza:
26%
Miért álltál meg az út közepén ember?
nov. 2. 15:05
 4/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat! nem hajtott el!...löghátirott le baxta és utána ált meg! Én ,igen áthajtotam a szembelévő sávba! dur defektet kaptam! mivel elvesztettem a irányitás az auto felett! elvesztettem akontrolt és igy álam meg -vészvilog meg minden , a csaávó előttem2 méerrel volt ! látta hogy mivann, erre fell kikerüll, ugy hogy lebaxa l logharitomat ..sokotttkaptam... én vagyok a hibás?? mert dur defektet kaptam és átmentem másik sávba? ott ál meg az autó.
nov. 2. 20:52
 5/19 anonim ***** válasza:
0%

Na ugye, kiderül a turpisság.

Már ha jól értem. Mert elég nehéz értelmezni ezt az "írást"...

Szóval, kérdező, megismétlem: te mentél át a szembe sávba. Ki más lenne a hibás? Gyurcsány, Brüsszel, Soros?

Az, hogy műszaki hiba okozta, irreleváns. Te vezetsz, te vagy felelős a járműved műszaki állapotáért.

A másik szabályosan közlekedett, te teremtettél balesetveszélyes helyzetet azzal, hogy átmentél az ő sávjába. Két méterrel volt előtted? Örülj, hogy nem frontálisan ütköztetek. Örülj, hogy ennyivel megúsztátok.

nov. 2. 21:01
 6/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat!!
nov. 2. 21:02
 7/19 anonim ***** válasza:
21%
#5: nem azért hajtott neki, mert az ő sávjában volt, olvasd vissza. Eleve úgy kell közlekedned az időjárási és útviszonyokat, szabályokat figyelembe véve, hogy hirtelen fékezésnél is meg tudj időben állni - ez megtörtént. Megállt előtte, majd úgy végezte el a kikerülést, hogy nekihajtott és megrongálta. Ebben nem lehet a kérdező hibás.
nov. 2. 21:09
 8/19 A kérdező kommentje:
oké,de hirttelen irányithatalná vált az autó....(még sohase vola tapasztalom) ilyenből
nov. 2. 21:17
 9/19 A kérdező kommentje:
hál istenek nem történ semmi,komoly,baleset.. autónak lett kára! 3-4k és ilyenkor ki a hibás? durdefekt!1 gumi. és szembejövvő kikerult ugy hogy nekem jott? ez tegnap volt rendőség más mind1?
nov. 2. 21:27
 10/19 anonim ***** válasza:
64%

Nehéz értelmezni ezt a katyvaszt, ráadásul meghallgatnám a másik oldalt is...

Ha tényleg állt mindkét autó ütközés nélkül, majd elinduláskor ment neki a másik a kérdezőnek, az nyilván egy egész más tényállás, de hallottam én már olyan sztorit, amiből kimaradt egy-két apróság.

nov. 2. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!