Ki a hibás ilyenkor?
A kérdés első fele az ütközés, a második fele az elhajtás.
1)
A kérdező műszaki okból áthajtott a szembejövő sávjába és balesetet okozott.
Az autója műszaki állapotáért a kérdező a felelős, az autó műszaki hibájából bekövetkező balesetért szintén.
A kérdés az, hogy a szembejövő egy már álló járművet nem vett észre, vagy egy hirtelen a sávjába áttérő jármű elől kellett menekülnie.
Első esetben a szembejövő a hibás, hiszen olyan sebességgel kell közlekednie, hogy az úttesten belátható távolságon belül megtudjon állni.
Második esetben viszont a kérdező a hibás, mert egy hirtelen a szembe sávból áttérő járműre nem lehet felkészülni.
2)
A szemből érkező vagy észlelte, hogy ütközött, vagy nem. Ha sőrült a lökhárító, akkor valószínűleg észlelnie kellett, márpedig a helyszín elhagyása minden esetben gond.
Na ugye, kiderül a turpisság.
Már ha jól értem. Mert elég nehéz értelmezni ezt az "írást"...
Szóval, kérdező, megismétlem: te mentél át a szembe sávba. Ki más lenne a hibás? Gyurcsány, Brüsszel, Soros?
Az, hogy műszaki hiba okozta, irreleváns. Te vezetsz, te vagy felelős a járműved műszaki állapotáért.
A másik szabályosan közlekedett, te teremtettél balesetveszélyes helyzetet azzal, hogy átmentél az ő sávjába. Két méterrel volt előtted? Örülj, hogy nem frontálisan ütköztetek. Örülj, hogy ennyivel megúsztátok.
Nehéz értelmezni ezt a katyvaszt, ráadásul meghallgatnám a másik oldalt is...
Ha tényleg állt mindkét autó ütközés nélkül, majd elinduláskor ment neki a másik a kérdezőnek, az nyilván egy egész más tényállás, de hallottam én már olyan sztorit, amiből kimaradt egy-két apróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!