Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szabad erdőben motorozni?

Szabad erdőben motorozni?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam kipróbálnám milyen a terepmotorozás, de semmi tapasztalatom nincs vele, szóval ha vennék is egy endurót akkor mint tudatlan nekivágnék valamelyik közeli erdőnek ahol van valamiféle út, de úgy tudom sok terület tájvédelmi terület vagy az erdészeté szóval privát. De sok magyar youtube videót látok ahol krosszosok az erdőben csapatják.

Akkor azok illegálisan csinálják ezt, vagy vannak erre kijelölt helyek, mint a turista útvonalak pl? Szóval ilyen motoros túrázós erdős út?

okt. 24. 22:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%
#10 Amelyek nincsenek elzárva, kitáblázva vagy más módon leválasztva a közutakról az a föld út is közútnak minősül. A magánterületet ki kellene táblázni vagy el kellene keríteni, mert az arra tévedő sem a kisujjéból szopja ki hogy az most magánút.
okt. 25. 10:52
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
2/11 vagyok. Nem tudom mi a lepontozás oka, mi fiatalon sokat motoroztunk jogsi nélkül. Mikor a réten kapott el a rendőr, mert kijöttek utánnunk, azt mondta közút. Ha az udvarunkban zárt udvarban körbe körbe motorozunk azt lehet, de közterületen másokat is veszélyeztetünk.
okt. 25. 21:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. A közútnak minősülő erdei, mezei földutakon elvileg nem tilos. Sok külterületen nincs leaszfaltozva az út (belterületen sem mindig). Igazából ismerni kellene a terület besorolását. Arra hagyatkozni, hogy ahol tábla nem tiltja ott szabad, nem célszerű. Nincs mindenhol tábla, így könnyen kerülhetsz olyan területre, ahol valójában tilos. A legjobb, ha van helyismereted, vagy egyéb módon felkészülsz az útvonalból.
okt. 26. 11:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Szabad, Lepence => Szentendre között nagyon jó motorozni az erdőn keresztül, így kikerülve a Dunakanyart, Visegrádot.
okt. 26. 16:58
 15/15 anonim ***** válasza:
52%
Ha az erdő a tiéd, esetleg szabad a törvények alapján. Ha más tulajdona, azt megint nem teheted. Ha közterület, megint ugyan az vonatkozik rá.
okt. 27. 02:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!