Szabad erdőben motorozni?
Azon gondolkoztam kipróbálnám milyen a terepmotorozás, de semmi tapasztalatom nincs vele, szóval ha vennék is egy endurót akkor mint tudatlan nekivágnék valamelyik közeli erdőnek ahol van valamiféle út, de úgy tudom sok terület tájvédelmi terület vagy az erdészeté szóval privát. De sok magyar youtube videót látok ahol krosszosok az erdőben csapatják.
Akkor azok illegálisan csinálják ezt, vagy vannak erre kijelölt helyek, mint a turista útvonalak pl? Szóval ilyen motoros túrázós erdős út?
Nem, az erdőtörvény kategorikusan tiltja:
"92/A. § * Erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral – erdőgazdálkodási célú járműforgalom kivételével – közlekedni tilos.
Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
"Az is közterület."
Nem, a legtöbb erdő magánterületen van.
Mellesleg ennek semmi köze ahhoz, hogy szabad-e motorozni.
Pl. Egy Tesco parkoló magánterület és mégis motorozhatsz. A Városliget meg közterület és mégsem motorozhatsz.
Környékünkön rendszeresen razziáztak a vadászok, rendőrök a motorosok miatt.
Hála istennek.
Csendes kis nógrádi település, néha meg üvöltő quadokkal, motorokkal.
Azt hiszem elkobzás is volt.
Én gyakran motorozok erdőben.
Ott tilos, ahol meg van tiltva. Pl tájvédelmi körzetek, magánterület, erdészeti utak. Ezek általában jelezve vannak táblával, kerítéssel, sorompóval. Egy sima földútra ugyan azok a szabályok vonatkoznak, mint egy országútra.
Tegyük hozzá én lebiztosított motorral, érvényes jogosítvánnyal megyek.
én is erre gondoltam, hogy az országutakról amik mennek befelé földutak, azok végülis nem erdők csak sok a fa ahova vezetnek, meg nem konkrétan a földeken mennek át hanem mellettük, azokkal mi van? Még sose mentem be azokon az utakon szóval nem tudom mi van a végén, néha Németországban sétálgattam ilyen utakon de általában valami faluba vezettek az ilyen utak át az erdőn és csomóan bicikliztek is rajtuk.
Plusz azért is szeretnék endurot és nem krosszmotort, mert azzal rendesen lehet közútra is menni, és nekem is van jogosítványom minden fajta motorra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!