Miért engedik az önvezető autók fejlesztését, terjedését, amikor ezzel munkahelyeket vesznek el az emberektől (pl. taxi)?
7. Ennyure egybitesek vagyunk. Pl. itt vagyok magam.
25 éven át dilgoztam nyomdában reprodukciós fényképészként. De kéziszedést is tanultam. Ma már egyik sincs.
Amikor kezdtem dolgozni, akkor jöttek be a hívógépek. A tálhívást váltotta fel. Szükség volt rá, mert a fényképezőgépek is automata megvilágítás-vezérlést kaptak.
Az öregek tudása ment a levesbe.
De műszakonként 160-240 felvételt csináltunk, és ugyanennyi kontakt másolatot.
Egy magazin borítójára elhaszbáltunk 30-36 tábla filmet, noha csak 4 színt nyomunk. Rengeteg nyersanyag, élő munka.
Aztán megjekentek a kezdetleges számítógépes szedőgépek, elektronikus szkennerek.
(Ipari berendezésekre gondolj, ne irodaira.).
Majd a 90-es években felbukkant a DTP, azaz a számítógépes kiadványszerkesztés. Egy 7-8 év alatt addig fejlődött, hogy nár sem fotós, sem szedő, sem montírozó nem kellett.
Majd olyan nyomdagépek jöttek, hogy film nem készült, helyette pdf. Egy masina abból készítette el a nyomólemezeket, és a gépen a festékterhelést is be tudjs állítani...
Nem folytatom.
76-ban kezdtem a pályát, és 2012-ben keveredtem ki belöle, és nem szakmai, hanem politikai váltotás miatt.
Azóta webmesterkedem, pedig már élvezhetném az öregkor nyavalyáit, de az unalmad.
"Én miattuk szólok"
Nem kell neked mások életével foglalkozni, a sajátoddal foglalkozzál.
Munkakörök mindig is jöttek-mentek. Így megy ez.
A (mai) taxisofőrökre és áruházi pénztárosokra nem hiszem, hogy könnyes szemmel fog visszaemlékezni az utókor.
Hát pont a taxisokért nem kár egyáltalán. Ők szegik meg a legtöbb szabályt, tök veszélyesek. Felőlem holnaptól leválthatnák az összeset.
Nagyon nagyra vannak maguktól, pedig elmenni egyik helyről a másikra nem egy szakma, amivel fel lehet vágni, függetlenül attól, hogy a szolgáltatásra van igény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!