Jobb lenne egy olyan rendszer, ahol nincs egy darab fekvőrendőr sem, helyette táblával előrejelzett fix traffipax?
Majd ha nem felejtik kint útépítés után még fél évig a 40-es, 60-as táblákat és társaik, akkor én sem bírálom felül. Én lakott területen kívül gyorsan hajtok, pont. De sosem olyan gyorsan, hogy ne lássam be a féktávot, vagy ne tudjam a tervezettnél sokkal messzebbről észrevenni és elolvasni a táblákat, meg a sebességnek megfelelően gyakrabban pillantok a tükörbe is. Ezt úgy hívják, hogy tudok közlekedni.
De a kérdés a fekvőrendőrökről szól. Ami lakott területen van, és azon belül sem ott, ahol 50-nel szabályos menni, hanem olyan helyeken, ahol aki nagyon gyorsan akarna hajtani, az sem tud.
10
Ezzel egyetértek, a fekvőrendőrök túlnyomó része baromság, mivel 5-15 km/h-ra való lassításra, valamint a jármű és az utasok rongálására kényszeríti a sofőröket olyan helyeken, ahol csak a 30 vagy 50 km/h lenne indokolt. Valamint nem szabvány szerinti a legtöbb, hanem sok falu közmunkásokkal barkácsoltatta, magasak és meredekek, tehát indokolatlanul nagyot ütnek az autón, még 5-tel haladva is. Természetszerűleg, legtöbbet az utcában lakók szívnak vele.
Viszont traffikra meg nincs pénz. Nálunk a városban van 2 fix traffi a 3-as úton, azon kívül egy se. Viszont fekvőrendőr meg lehet a városban biztos 50, vagy lehet, hogy 100 is. Az elmúlt pár évben rákattant egy pár városi képviselő, hogy mutassa, mennyi mindent tett ő. Mivel semmi érdemi dolgot nem tud felhozni maga mellett, ezért gyorsan megcsináltat pár fekvőrendőrt. (Az egyik a kampányfüzetében is ezzel büszkélkedett, én meg megírtam neki, hogy ez egy hiánypótló kiadvány, most már legalább tudom, melyik képviselő alkalmatlan a feladatára... El is bukták a választást.)
De a lényeg, hogy nem hogy 50, hanem 2 fix traffira sincs pénz. (Amúgy ezeket az állam működteti, nem az önkormányzatok, tehát az önkormányzat nem is tudna ilyeneket telepíteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!