Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ezt a 3 éves téli gumit miért...

Ezt a 3 éves téli gumit miért akarja lecserélni?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonom cseréli le mind a négy Dunlop téli gumiját, mert hogy már 3 téli szezonon túl van és ő így szokta meg és leadja egyik gumis ismerősének.

Lehet azért mert már meg van keményedve és gyengült a tapadása? Ezt nem kérdeztem tőle.

A profilmélysége nagyon jó, csak felfigyeltem hogy neki ez már nem kell, én meg nem kérdezősködtem ott, ő dolga hogy mit csinál.

[link]

aug. 31. 17:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
#10 Evidens, persze. Csak a hozzád hasonlók nem tudják, hogy mi a szerkezeti sérülés. Számotokra már nagyon jelentős hibának kell látszódnia ahhoz, hogy rámondjátok, hogy kuka. És képtelenek vagytok felfogni, hogy nem csak akkor lehet szar a gumi, ha LÁTNI lehet, hogy szar. Nincs mikroszkopikus szemetek. Nem látjátok a szerkezeti állapotát.
aug. 31. 18:59
 12/22 anonim ***** válasza:
87%
Ok, akkor bevisszük hozzád mind a 4 millió kocsit itthon és átnézheted az összes gumit, hogy kiszűrd, amin mikroszkópikus sérülés van.
aug. 31. 19:03
 13/22 anonim ***** válasza:
10%
#11 Vagy mondjuk elég egy hozzáértő szerelő vagy gumis véleményét kikérni ahelyett, hogy szimplán a DOT szám alapján elhamarkodott döntést hozzunk...
aug. 31. 19:11
 14/22 A kérdező kommentje:

8

A nyelved vasalására kiváló a profilmélység.

aug. 31. 19:21
 15/22 Mad Max2 ***** válasza:
56%

Nem ért hozzá, nem tud logikusan gondolkodni, és bedől a sok blabla baromságnak+ van pénze amit kidobhat az ablakon.

Téli gumi addig teljesértékű téligumiként hazsnálható amig min. 2.5 mm a profilmélysége

Ez hogy 3-4 év mulva már balesetveszélyes,szar, hazsnálhatatlan egy gumi, csak egy blabla, amivela birkákat akarják a pénzük elba szására rávenni.

aug. 31. 19:53
 16/22 Mad Max2 ***** válasza:
63%

ja azt elfelejtettem....

A gumiszerelő munkás nem gumi szakértő!

Ő csak fel le szereli a kerekeket gumikat, legtöbb helyen 8 általános is elég ahoz hogy gumit szerelj

A#9 es paraszt meg nem tudom hogy szűri ki a láthatatlan "mikrószkópikus sérüléseket" :D

Mégegyszer leírom... A gumiszerelő nem ért a gumikhoz! És főleg nem szakértő:)

aug. 31. 19:58
 17/22 anonim ***** válasza:
63%
15: ezzel a 2,5 mm-rel azért vigyázz, ha külföldre is jársz, mert pl a cseheknél és az osztrákoknál 4 mm a minimum és ellenőrzik is a rendőrök.
aug. 31. 19:59
 18/22 anonim ***** válasza:
12%
#16 Azért jobbaknál rá tudnak mérni a keménységére is és az már sokat mond arról, hogy korához és profilmélységéhez képest amúgy milyen minőségű.
aug. 31. 20:20
 19/22 anonim ***** válasza:

DOT számot nem tudjuk...

Egy kép alapján teljesen jó gumik.

Én arra tippelnék, hogy kicsit túltolja a biztonságra játékot, pénze van rá, akkor miért ne.

Vagy lehet rossz tapasztalat

aug. 31. 21:28
 20/22 A kérdező kommentje:

19

DOT2021

szept. 1. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!