Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ezt a 3 éves téli gumit miért...

Ezt a 3 éves téli gumit miért akarja lecserélni?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonom cseréli le mind a négy Dunlop téli gumiját, mert hogy már 3 téli szezonon túl van és ő így szokta meg és leadja egyik gumis ismerősének.

Lehet azért mert már meg van keményedve és gyengült a tapadása? Ezt nem kérdeztem tőle.

A profilmélysége nagyon jó, csak felfigyeltem hogy neki ez már nem kell, én meg nem kérdezősködtem ott, ő dolga hogy mit csinál.

[link]

aug. 31. 17:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
41%
Marketing megbolondított a DOT számozással.
aug. 31. 18:02
 2/22 anonim ***** válasza:
37%
DOT számba beleőrülnek már az emberek. Nyugat-európai is dobálja le a gumit, itt keleten meg még évekig használják az onnan megvettet. Engem is összevissza ijesztgettek a motorom gumijával, hogy oké, újonnan (de nem 0 éves korában) tették rá, alig használták, de az is számít, cserélni kéne. Más gumival valóban más, és nem is koptattam előírt profilmélységig, de azért benne volt még pár 20 ezer km a kora ellenére, csak október-november és március tájékán óvatosabban kellett menni, de az az aszfalthőmérsékletnek is bőven betudható.
aug. 31. 18:16
 3/22 A kérdező kommentje:

2

"itt keleten meg még évekig használják az onnan megvettet. "

Mert keleten szegénység van azért.

Engem nem a te történeted érdekel, hanem az adott gumiról vélemény, amit felraktam, hogy így ránézésre jó vagy rossz.

aug. 31. 18:19
 4/22 anonim ***** válasza:
94%
Minek kérdezel hülyeséget? 3 éves, újszerű gumi van a képen.
aug. 31. 18:21
 5/22 A kérdező kommentje:

4

Igen, éppen ezt kérdeztem én is tőle.

aug. 31. 18:35
 6/22 anonim ***** válasza:
78%
Az oldalfala ha nincsen repedezve, akkor ez egy tökéletes állapotú gumi. Ismerősöd azért adja el, mert 3 évesen még jó áron eladható, 5 évesen már kevesebbet ér, 5+ évesen meg már úgy kell győzködni az embereket, hogy megvegyék. Sajnos ez bele van nevelve az emberekbe és kőkeményen benne vannak a gyártók és az árusok is. Csak azt felejtik elmondani, hogy amikor a gumi öregedéséről beszélnek, akkor ezek a gumik 240 km/h vagy afölötti sebességre vannak tervezve. Gyakorlatilag aki nem versenycélra használja ezeket a gumikat, az bőven el tud vele menni biztonságosan, mert akkora tartalék van bennük, hogy az kompenzálja az öregedést.
aug. 31. 18:40
 7/22 A kérdező kommentje:

6

Köszi, így már értem. :)

aug. 31. 18:44
 8/22 anonim ***** válasza:
63%
#3 Ha ennyire értesz hozzá, minek kérdezed? Nem azért, mert szegénység van, hanem még nem ment át teljesen az agymosás, hogy ha 5 éve fel van szerelve egy gumi, akkor azt kötelezően ki kell dobni a kukába. De nyilván jobban tudod, mégis te vagy a kérdező.
aug. 31. 18:48
 9/22 anonim ***** válasza:
8%

Ebben a topikban: "ami újszerűnek TŰNIK, az az is, mert én szakértő vagyok, a szemem pedig egy mikroszkóp és konkrétan látom a strukturális állapotát a guminak".

Nem azt mondom, hogy a 3 éves csere az indokolt, csak azt, hogy azok a k*rva okosok, akik itt válaszoltak, azok 15 éves gumira is ugyanígy rámondják, hogy hibátlan. Azaz, ostoba tudatlan prolik, nem szabad hinni nekik. A 3 éves csere valóban túlzás, de a fizikai törvényeit egyik ilyen megmondóember sem tudja megcáfolni, bármennyire is ezt hiszik magukról.

aug. 31. 18:52
 10/22 anonim ***** válasza:
84%

9: Te vagy a gumis ugye?

Nyilván arról az állapotról beszélünk, ha az abroncsnak nincs szerkezeti sérülése. Azt gondoltuk ez evidens és nem kell extra megemlíteni.

aug. 31. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!