Ha más autóját vezetem és megállít a rendőr lehet bajom belőle?
Figyelt kérdés
Nálam van az auto forgalmija, meg a nyilván a jogosítványom de pl. egy haveré az auto. Ilyenkor nem köthet bele a rendőr h miért vezetem másét vagy ilyesmi. Hallottam olyat h oda rendelheti a tulajt vagy telefonon felhívatja velem, hogy engedéllyel van-e nálam, akár be is vihet. Mi a tapasztalat?aug. 28. 07:42
1/4 anonim válasza:
Ha biztosra akarsz menni, akkor írjatok kölcsönadásit.
De tőlem még soha nem kérték.
2/4 anonim válasza:
Ha nálad a forgalmi, akkor nem valószínű, hogy loptad. De ha netán erre utaló körülmény merül fel, akkor a rendőr utána akar járni.
3/4 anonim válasza:
Tőlem már kértek meghatalmazást a rendőrök, amikor más autójával voltam. Szóval az a biztos, ha van nálad ilyen. Ha kifogsz egy kekeckedő rendőrt, simán félreállít arra a másfél órára, amíg kiderítik, hogy kié a kocsi és az tényleg odaadta-e neked.
4/4 Hovarju válasza:
Sima, közúti ellenőrzésnél eddig még sosem kérdezték meg kié az autó, amit vezetek.
Megnézték a jogosítványom, az autó forgalmiját, megfújatták velem a szondát, majd jó utat kívántak.
Szerintem, amig az egyik rendőr velem beszélgetett, addig a kolléga lekérte az autó adatait a rendszerből és mivel azok rendben voltak - nem volt körözés alatt az autó, rendezve volt a kötelezője- nem foglalkoztak azzal kinek az autóját vezetem.
(Ennek ellenére volt nálam papír a kölcsönadásról, de mivel senki nem firtatta kié az autó, nem mutattam meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!