Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Általában a nők félnek a...

Általában a nők félnek a vezetéstől?

Figyelt kérdés
A rokonaim közt az összes nő fél vezetni, egy kivételével. Csak a saját kis településükön vezetnek meg a közeli városba de pl Budapestre biztos nem mennének fel autóval. A férfiak általában nem riadnak meg ettől.
aug. 9. 02:05
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Sajnos igen. Egyáltalán nem vagyok nőellenes, de a vezetés nem megy nekik. A férfiak is hibásak, mert türelmetlenek velük szemben. A magyar vezetési kultúra nagyon gyalázatos.
aug. 9. 06:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában nem. Az hogy falun több a leírt példa, nem jelent semmit. A nők ugyanannyi baromságot csinálnak az utakon, mint a férfiak, csak másmilyeneket.
aug. 9. 07:02
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Igen, az én nő rokonaim is félnek a vezetéstől.
aug. 9. 07:06
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
A férfiak rosszabbak...
aug. 9. 07:09
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Általánosságban nem rosszabbak a férfiak, csak ők nem félnek, még akkor sem, ha borzalmas szarul vezetnek.
aug. 9. 07:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül, változó a helyzet. Van olyan női rokonom, aki ha 2 utcával odébb kell elmenni egy lezárás miatt, inkább otthagyja a kocsit, és tömegközlekedésre száll, meg olyan is van, aki bátran előzi a sort a nem belátható kanyarban...
aug. 9. 09:14
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Általánosságban sem lehet elmondani. Ismerek olyan női sofőrt, aki teljesen jól vezet, és olyan férfit is, aki egy balfék.

A magyar sofőrökre a rutin hiánya jellemző mivel a 80% nem vezet csak bevásárolni és dolgozni menni.

Láttam olyat is nem rég hogy anya kiszállt párhuzamos parkolásnál és a kedves kisfia parkolt le helyette. Szánalmas volt az egész.

aug. 9. 09:39
 8/10 anonim ***** válasza:
36%
Én például gyakorin pont azt látom, hogy úgynevezett "férfiak" siránkoznak leginkább, hogy ők nem tudnak vezetni, félnek vezetni, nem is akarnak megtanulni vezetni :D
aug. 9. 10:23
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

Egyébként én azt figyeltem meg, hogy ez korfüggő. A 40 év feletti nőkre jellemző leginkább, hogy félnek vezetni és azt gondolom, hogy ez valahonnan még gyerekkorból jött, mert mikor ők voltak fiatalok akkor még volt olyan, hogy "Azt a nő ne csinálja mert nem az ő kezébe való." Így volt ez a vezetéssel is és ennek a hatása ez a jelenség szerintem.

A fiatalabb nők akik már nem ebben nőttek fel ők nagyon ügyesen vezetnek és nem is félnek.

aug. 9. 12:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hímsoviniszta, még a vád sem ért soha, de a tapasztalataim alapján a nők rosszabb sofőrök, mint a férfiak. És ennek egyik oka pont, a szükségtelen félelem, a szorongás, ami nem összekeverendő egy egészséges adag elővigyázatossággal.

Hozzáteszem, ez még mindig a jobbik eset, mert annál viszont nincs rosszabb, mint amikor a béna sofőr megy bele nagy önbizalommal rázós helyzetekbe.

aug. 11. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!