Általában a nők félnek a vezetéstől?
Általánosságban sem lehet elmondani. Ismerek olyan női sofőrt, aki teljesen jól vezet, és olyan férfit is, aki egy balfék.
A magyar sofőrökre a rutin hiánya jellemző mivel a 80% nem vezet csak bevásárolni és dolgozni menni.
Láttam olyat is nem rég hogy anya kiszállt párhuzamos parkolásnál és a kedves kisfia parkolt le helyette. Szánalmas volt az egész.
Egyébként én azt figyeltem meg, hogy ez korfüggő. A 40 év feletti nőkre jellemző leginkább, hogy félnek vezetni és azt gondolom, hogy ez valahonnan még gyerekkorból jött, mert mikor ők voltak fiatalok akkor még volt olyan, hogy "Azt a nő ne csinálja mert nem az ő kezébe való." Így volt ez a vezetéssel is és ennek a hatása ez a jelenség szerintem.
A fiatalabb nők akik már nem ebben nőttek fel ők nagyon ügyesen vezetnek és nem is félnek.
Nem vagyok hímsoviniszta, még a vád sem ért soha, de a tapasztalataim alapján a nők rosszabb sofőrök, mint a férfiak. És ennek egyik oka pont, a szükségtelen félelem, a szorongás, ami nem összekeverendő egy egészséges adag elővigyázatossággal.
Hozzáteszem, ez még mindig a jobbik eset, mert annál viszont nincs rosszabb, mint amikor a béna sofőr megy bele nagy önbizalommal rázós helyzetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!