Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bizonyos esetekben nem majomko...

Bizonyos esetekben nem majomkodás, a sárga villogó használata?

Figyelt kérdés
Pl egy autómentőst rendszeresen látok így közlekedni, miközben semmi nincs a platón. Neki szerintem max csörlőzés közben kellene használnia, ráadásul elég brutál fényerejű fényhíd van felszerelve.
aug. 4. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem nevezném majomkodásnak, de valóban van aki megszokásból használja. Amíg világos van, addig belülről nem látszik, így még észre sem veszi esetleg, hogy megy.

Pl. traktorokon mi is használjuk, akkor is ha a munkagéppel is 2,5m szélességen belül vagyunk, annyi a hülye, hogy egy kis plusz figyelemfelhívás inkább segít, hogy körültekintőbbek legyenek az emberek.

ilyen megfontolás lehet bennük is. Pl. főúton jelzi, hogy kicsit hosszabb, kicsit szélessebb, mint egy átlag autó, ha valami hülyét így már elgondolkoztatja pl egy rizikós előzésnél, már megérte

aug. 4. 20:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Traktoron még meg is értem, de az említett autómentővel 2x is éjjel találkoztam Székesfehérváron, de volt mikor túlméretes szállítmány felvezetőautója önmagában szintén este.
aug. 4. 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Az autómentők az esetek 80%-ban tapasztalatom szerint még ha épp nincsenek is "küldetésben" akkor se mennek 60-nál gyorsabban. Na most ha jön egy hülye mögötte agresszívan 130-al vagy egy motoros 200-al akkor nem árt ha van egy sárga villogó ezzel jelezve, hogy lassú jármű. Főleg éjszaka.
aug. 5. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!