Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Olyankor mit kell tenni, ha...

Olyankor mit kell tenni, ha véletlenül beragadok a zöldnél és már piros alatt hagynám el a kereszteződést, de közben már a mellékútról kanyarodó ledudál?

Figyelt kérdés

Debrecenben már régóta javítják a Párizsi udvar előtt a külső sávot emiatt a lenti lámpa után terelés van (piros-fehér téglalap) így a külső ott megszűnik.

[link]

Nos én a lámpa alatt besoroltam a belsőbe kicsivel mielőtt sárgára váltott volna, de még zöld jelzésnél (piros nyíl vagyok).

Azért nem álltam meg zöldnél, mert nem beállt a sor hanem csordogált szóval ledudáltak volna, hogy miért nem haladok.

De utána beállt a sor pont a kereszteződésben ráadásul egy éjfekete Merci még bevágott elém jobbról (amit muszáj volt elengednem ha nem akarok balhét) szóval addigra már a balról kikanyarodónak zöld volt (sárga nyíl) én pedig pont akkor hagytam volna el a kereszteződést amikor ő kanyarodott volna az útra.

Most kinek mit kellett volna tennie?

Álljak meg a kereszteződés közepén (azokat is akadályozva akiknek később lesz majd zöld jobbról) miközben úgy szól a kresz, hogyha beragadok akkor minél hamarabb el kell hagyni a kereszteződést?

Vagy ha nem folyamatos 40-50-es a tempó akkor mindig meg kell állni zöldnél nehogy beragadjak? (nyilván nem kamionban ülök előre nem látom 50-100 méterre, hogy mekkora a sor)

júl. 31. 14:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10: igen elméleti. Ahogy 1-es írta: Nem ragadhatsz be, nem hajthatsz be kereszteződésbe ha nem tudsz kihajtani onnan.

Mondjuk egy kis kereszteződésnél nincs gond, de pl ahol 4db 3 sávos út keresztezi egymást + villamos + többsávos kanyarodósávok, ott azt is nehéz meglátni hogy ki tudsz-e hajtani. Figyelni kell egymásra és nem akadályozni a többieket. Ésszel vezetni.

júl. 31. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!