Olyankor mit kell tenni, ha véletlenül beragadok a zöldnél és már piros alatt hagynám el a kereszteződést, de közben már a mellékútról kanyarodó ledudál?
Debrecenben már régóta javítják a Párizsi udvar előtt a külső sávot emiatt a lenti lámpa után terelés van (piros-fehér téglalap) így a külső ott megszűnik.
Nos én a lámpa alatt besoroltam a belsőbe kicsivel mielőtt sárgára váltott volna, de még zöld jelzésnél (piros nyíl vagyok).
Azért nem álltam meg zöldnél, mert nem beállt a sor hanem csordogált szóval ledudáltak volna, hogy miért nem haladok.
De utána beállt a sor pont a kereszteződésben ráadásul egy éjfekete Merci még bevágott elém jobbról (amit muszáj volt elengednem ha nem akarok balhét) szóval addigra már a balról kikanyarodónak zöld volt (sárga nyíl) én pedig pont akkor hagytam volna el a kereszteződést amikor ő kanyarodott volna az útra.
Most kinek mit kellett volna tennie?
Álljak meg a kereszteződés közepén (azokat is akadályozva akiknek később lesz majd zöld jobbról) miközben úgy szól a kresz, hogyha beragadok akkor minél hamarabb el kell hagyni a kereszteződést?
Vagy ha nem folyamatos 40-50-es a tempó akkor mindig meg kell állni zöldnél nehogy beragadjak? (nyilván nem kamionban ülök előre nem látom 50-100 méterre, hogy mekkora a sor)
Nem ragadhatsz be, nem hajthatsz be kereszteződésbe ha nem tudsz kihajtani onnan.
Viszont ha már megtetted akkor helyesen jártál el
Figyelni kell, és időben reagálni.
(szóval meg kellene tanulni közlekedni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!