Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Olyankor mit kell tenni, ha...

Olyankor mit kell tenni, ha véletlenül beragadok a zöldnél és már piros alatt hagynám el a kereszteződést, de közben már a mellékútról kanyarodó ledudál?

Figyelt kérdés

Debrecenben már régóta javítják a Párizsi udvar előtt a külső sávot emiatt a lenti lámpa után terelés van (piros-fehér téglalap) így a külső ott megszűnik.

[link]

Nos én a lámpa alatt besoroltam a belsőbe kicsivel mielőtt sárgára váltott volna, de még zöld jelzésnél (piros nyíl vagyok).

Azért nem álltam meg zöldnél, mert nem beállt a sor hanem csordogált szóval ledudáltak volna, hogy miért nem haladok.

De utána beállt a sor pont a kereszteződésben ráadásul egy éjfekete Merci még bevágott elém jobbról (amit muszáj volt elengednem ha nem akarok balhét) szóval addigra már a balról kikanyarodónak zöld volt (sárga nyíl) én pedig pont akkor hagytam volna el a kereszteződést amikor ő kanyarodott volna az útra.

Most kinek mit kellett volna tennie?

Álljak meg a kereszteződés közepén (azokat is akadályozva akiknek később lesz majd zöld jobbról) miközben úgy szól a kresz, hogyha beragadok akkor minél hamarabb el kell hagyni a kereszteződést?

Vagy ha nem folyamatos 40-50-es a tempó akkor mindig meg kell állni zöldnél nehogy beragadjak? (nyilván nem kamionban ülök előre nem látom 50-100 méterre, hogy mekkora a sor)

júl. 31. 14:44
1 2
 1/11 nemaRendőrség ***** válasza:
93%

Nem ragadhatsz be, nem hajthatsz be kereszteződésbe ha nem tudsz kihajtani onnan.

Viszont ha már megtetted akkor helyesen jártál el

júl. 31. 14:58
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Én Budapesten, a nagykörúton elég sokszor megálltam zöldnél is, amikor láttam, hogy nagyon lassan halad a sor, valszeg nem jutok túl a kereszteződésen, és elég rég volt zöld, tudtam, hogy hamarosan úgyis piros lesz. És csodák csodája, sosem dudált le senki.
júl. 31. 15:01
 3/11 anonim válasza:
85%
Véleményem szerint nem kellett volna foglalkozni azzal, aki ledudál hátulról. Én is úgy tudom, hogy a kereszteződésbe csak akkor lehet belépni autóval, ha sikerül is elhagyni azt a forgalom akadályoztatása nélkül. Szóval a dudálós agresszív nem ismeri a kresz-t.
júl. 31. 15:04
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha jön oldalról egy páncélautó aki nemcsak dudál de a gázt is tövignyomja (mint a "Sziget" c filmben) akkor én gyorsan elállnék az útjából. Akárhova.
júl. 31. 15:14
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Figyelni kell, és időben reagálni.

(szóval meg kellene tanulni közlekedni)

júl. 31. 15:24
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Ha látod, hogy necces akkor hagysz egy fél autónyi helyed magad előtt mielőtt átmész a lámpa alatt, hogy ha beszopod akkor keresztbe elférjenek. Hátul meg dudálgasson nyugodtan, gondolom ő behajtott volna aztán a járdaszigeten keresztülpiruettezve végigrepült volna a következő lámpáig🤷
júl. 31. 16:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha a keresztező forgalom elején olyan sofőr van, aki tovább lát az autó orránál és esze is van, akkor vagy el se indul, ha látja, hogy szénné van dugulva a kereszteződés, vagy szépen becsorog, és ha látja, hogy már el tudsz menni akkor kienged.
júl. 31. 16:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell összefosnod magad azért, mert valaki ráddudált, valamint a KRESZ szabályok sem változnak meg tőle.
júl. 31. 17:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha egy kereszteződésbe beragad így négy nyergesvontató, hátrálni nem tudnak, melyik várja ki hogy elmenjenek előle..? [link]
júl. 31. 17:38
 10/11 A kérdező kommentje:
#9: Ez elméleti kérdés...? Nem tudom. Előfordulhat ilyen szituáció?
júl. 31. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!