Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha valakitől elveszik a B-s...

Ha valakitől elveszik a B-s jogsiját, és eltiltják 6 hónapnál hosszabb időre,de van külön segédmotor jogsija (amit nem vontak be), akkor azt használhatja eltiltási idő alatt,vagy az eltiltás lejárta után?

Figyelt kérdés

2024. júl. 10. 15:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem minden járműre vonatkozik a tiltás. Ha segédmotorral fognak meg ittasan, akkor is ugrik minden. Sőt, már elektromos bicikli és roller miatt is vesznek el jogsit.
2024. júl. 10. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
A határozat járművezetéstől való eltiltás, vagyis lehet neked akárhány jogsid, akkor sem vezethetsz velük
2024. júl. 10. 15:43
 3/11 anonim ***** válasza:
32%
Franciaországban mehetsz,Magyarországon passz,azt tudom ha autót vezetsz eltiltás ideje alatt,az bűncselekmény.
2024. júl. 10. 16:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A bíróság megszabhatja, hogy az eltiltás csak bizonyos járműkategóriára, illetve járműfajtára vonatkozik. Ez azért szükségszerű, mert előfordulnak olyan esetek, amikor a hivatásos gépkocsivezetők a szolgálatukat kifogástalanul látják el, viszont szabadidejükben más típusú járművel közlekedési bűncselekményt követnek el.
2024. júl. 10. 17:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Eltiltás alatt véleményes.De ha letelt az eltiltás,és a kategóriára van engedélyed így nem látnám akadályát.
2024. júl. 10. 20:15
 6/11 A kérdező kommentje:
Ezt mondta egy rendőr nekem.
2024. júl. 10. 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:
22%
Nehéz elképzelni, hogy valakinek M.országon a standard B kategóriás jogosítványa mellett, még külön egy segédmotoros engedélye is legyen.
2024. júl. 10. 20:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Pedig van ilyen.Már 6-7 évesen motoroztam (zárt területen) és 14 évesen az volt az első hogy levizsgázzak.És így a B kategóriánál nem kellett elsősegély vizsgát tenni.
2024. júl. 10. 20:29
 9/11 anonim ***** válasza:
71%

Nincs külön vezető engedély.

Amikor elvégzel egy tanfolyamot akkor arról kapsz egy kártyát.

Ha újabb tanfolyamot elvégzel, akkor a korábbit bevonják kapsz egy újabbat, amelyik valamennyi érvényes kategóriádat tartalmazza.

NINCS olyan, hogy valaki több különféle engedélyt hord magával és azt adja oda amelyiket éppen jónak látja.

2024. júl. 10. 20:36
 10/11 A kérdező kommentje:
Nekem papíralapú Sm engedélyem van.Amikor csináltattam a B-t nem kérték el, nem is kérdezték hogy van-e,nem kellett nyilatkozni sem.És nincs rajta lejárati idő sem.
2024. júl. 10. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!