Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak egyedül vagyok ezzel így?

Csak egyedül vagyok ezzel így?

Figyelt kérdés

Mostanában kétszer is előfordult velem zsinórban, hogy közeledek a zebrához, majd látom várakozik ott valaki ezért lelassítok, hogy elengedjem és amikor már majdnem állóra fékeztem és közel értem akkor veszem észre, hogy valójában nem is a zebránál várakozik átkelésre hanem a zebra előtt vagy 2 méterre aztán ilyenkor kapom is a hátam mögül a dudát.

Jó, ez még az enyhébb. De volt egy olyan is, hogy szintén közeledek a zebrához. Látom, hogy egy biciklis elég nagy lendülettel tart a zebra felé. Befékeztem mert azt hittem le teker elém és mikor vissza lassítottam 20-ra akkor vettem észre, hogy nem is a zebrához érkezett hanem előtte van egy kereszteződés és ott akar átkelni, szóval itt is indokolatlanul nyomtam be a féket.

Nem értettem mi történik velem, mert ilyen még nem volt velem soha a 7 évem alatt:D

Ilyen volt már veletek?

2024. jún. 25. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
Nem szoktam zebránál lassítani.
2024. jún. 25. 08:25
 2/8 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

Semmi nem történt csak betartottad a szabályokat, mert a zebrát úgy kell megközelíteni, hogy mindenképp meg tudj állni, ha megjelenik egy gyalogos.

Nem tudhatod, hogy az a gyalogos most csak bámészkodik, vagy hirtelen nekiindul a zebrának. A biciklisnek csak akkor jár az elsőbbség, ha tolja, de óvatosságból nem árt leszállni, mert vannak akik ezt nem tudják.

A dudálókkal nem kell foglalkozni, attól, hogy ő legszívesebben kilapítaná a járókelőt, mert az ő ideje drágább, mint a vér, még neked nem kell olyannak lenni.

2024. jún. 25. 08:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól tetted. A zebránál lassítani kell. Főleg, ha valaki ott van a közelben. Sokszor tényleg nem egyértelmű a helyzet. De inkább fékezz, amikor nem kéne, minthogy ne fékezz, amikor kéne.
2024. jún. 25. 08:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen szabályosan jártál el, így csináld a továbbiakban. Én gyalagosan pont az ilyenek miatt igyekszek nem zebránál megállni ha bámészkodni akarok.
2024. jún. 25. 09:41
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Jajj de ő át akart kelni az úton, az út szélén is állt, csak nem a zebrán akart átmenni hanem a zebrától vagy 2 méterre.
2024. jún. 25. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Volt, és inkább ez, mint az, hogy elcsapok valakit. Aki hátul dudál azt meg leszarom, ha el akar ütni valakit majd ő megoldja.
2024. jún. 25. 10:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Helyesen jártál el, én is tapasztalom ezt gyalogosként. Igazán elgondolkodhatna az egyed, hogy mi a túróért kell a másikat megtéveszteni így?
2024. jún. 26. 22:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább állj meg tízszer feleslegesen, mint egyszer későn.

!

😉

2024. jún. 29. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!