Csak egyedül vagyok ezzel így?
Mostanában kétszer is előfordult velem zsinórban, hogy közeledek a zebrához, majd látom várakozik ott valaki ezért lelassítok, hogy elengedjem és amikor már majdnem állóra fékeztem és közel értem akkor veszem észre, hogy valójában nem is a zebránál várakozik átkelésre hanem a zebra előtt vagy 2 méterre aztán ilyenkor kapom is a hátam mögül a dudát.
Jó, ez még az enyhébb. De volt egy olyan is, hogy szintén közeledek a zebrához. Látom, hogy egy biciklis elég nagy lendülettel tart a zebra felé. Befékeztem mert azt hittem le teker elém és mikor vissza lassítottam 20-ra akkor vettem észre, hogy nem is a zebrához érkezett hanem előtte van egy kereszteződés és ott akar átkelni, szóval itt is indokolatlanul nyomtam be a féket.
Nem értettem mi történik velem, mert ilyen még nem volt velem soha a 7 évem alatt:D
Ilyen volt már veletek?
Semmi nem történt csak betartottad a szabályokat, mert a zebrát úgy kell megközelíteni, hogy mindenképp meg tudj állni, ha megjelenik egy gyalogos.
Nem tudhatod, hogy az a gyalogos most csak bámészkodik, vagy hirtelen nekiindul a zebrának. A biciklisnek csak akkor jár az elsőbbség, ha tolja, de óvatosságból nem árt leszállni, mert vannak akik ezt nem tudják.
A dudálókkal nem kell foglalkozni, attól, hogy ő legszívesebben kilapítaná a járókelőt, mert az ő ideje drágább, mint a vér, még neked nem kell olyannak lenni.
Inkább állj meg tízszer feleslegesen, mint egyszer későn.
!
😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!