A fix traffipaxok rendszám alapján be tudják azonosítani a gépjármű műszaki vizsga érvényesség határidejét? Aztán kaphatok így bírságot, ha lejárt a műszaki?
“ A vizsgara bejelento igazolassal kozlekedhetsz”
Ezt valami jogszabályi hivatkozással alá tudod támasztani?
6-os! (00:18)
„Ha az állandó forgalmi engedély „Műszaki érvényesség” rovatába bejegyzett időpont lejárt, a közlekedési hatóságnak a műszaki vizsgáról szóló értesítése, vizsgahatározata, valamint berendelő határozata a jármű műszaki megvizsgálásának napjáig, de legfeljebb az érvényességi idő lejártát követő harminc napig – ezt követően pedig csak a vizsga napján – jogosít a közúti forgalomban való részvételre.”
↑
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról 89. § (3) hatályos szövege.
Ez már így jelent meg a jogszabály kihirdetésekor, 2011. december 28-án a Magyar Közlöny 161. számában: [link] (Elolvasható a 39570. lapon. Nincs ilyen sok lap a jogszabályban; év elejétől folyamatosan számozzák a közlöny lapokat.)
Ha neked nincs értesítésed, akkor nem élhetsz vele; de ettől még jó régóta így van. Én is telefonon kértem és kaptam időpontot, de az email címemre küldtek egy kinyomtatható igazolást. Ha lejárt volna a műszakim és még a rendőr is vitatná a hitelességét, akkor felhívhatná őket.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Megmondom őszintén, még csak hallani sem hallottam erről sosem.
Még egyszer köszönöm, tanultam valami újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!