Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha az eladó autómat a próbakör...

Ha az eladó autómat a próbakörön a leendő vevő rommá töri, akkor mi a helyzet? Mondhatom neki hogy akkor most ebben a pillanatban alku nélkül meg is vette a kocsit?

Figyelt kérdés
2024. jún. 12. 14:06
1 2 3
 21/27 bazaltkaroly ***** válasza:

#20 Jó, akkor ejtsük a rongálást, és a bűncselekmény témát, és maradjunk a közúti balesetnél.

A források amiket megosztottam, azt tisztán leírják, hogy a gondatlanság nem zár ki semmit. Nem észszerűtlen dolog rendőrt hívni, mert azért fizetem az adómat, hogy elvégezzék a dolgukat. Ha én szeretném ,ha egy rendőr ott lenne, mert biztos, ami biztos, akkor én odahívom. Akár két órát is várok rá, feltéve, ha a vásárló meg nem veszi az általa rommá tört autót (természetesen, hogy hogyan viszi el onnan, az az ő dolga). És ez csak az egyik dolog, amiért rendőrt érdemes hívni. Mi van ha az illető az út közepére pördül, és az autó nem mozdítható? Akkor ott nem játszhatunk önkéntes rendőrt, hogy irányítsuk a forgalmat. Vagy mi van, ha egy régi lámpaoszlopot talál el, és kidől az útra, egy veszélyes beláthatatlan kanyar elé. Nem hagyhatjuk ott, mert az nem lenne felelősségteljes polgárhoz illő dolog. Meg amúgy is, nézzenek a körmére a vásárlónak, mert ha próbakocsit így vezet, akkor a sajátját is így fogja, és nem árt ha már van róla egy dokumentum valahol.

Tehát a kérdésre ez a válasz. Nem hagyjuk, hogy a károkozó fütyörészve távozzon, legyen csak ott egy rendőr, aki intézkedik. Főleg, ha polgári perre kell vinni, akkor egy rendőr által feljegyzett bizonyíték, aranyat fog érni a bíróságon.

Egyébként ha ezt valaki egy autószalonnal játszaná el, ahol van próbakör, akkor megnézném, hogy mit intézkednek. Nem hiszem, hogy rendőr nélkül oldanák meg a dolgot.

2024. jún. 13. 17:05
 22/27 anonim ***** válasza:
#21 Ezzel egyetértek, és hozzátenném, hogyha az szabad úton tesz tönkre például egy lámpaoszlopot, akkor az az önkormányzat tulajdona, és jobb is ha ott egy rendőr, mert dokumentálni tudja a sofőr adatait, hogy az önkorm minél előbb behajtsa a javítást. Legalábbis ajánlott, hogy így legyen, mert nem akarom, hogy az én adóból fizessék ezt is.
2024. jún. 13. 17:17
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

“ mert azért fizetem az adómat, hogy elvégezzék a dolgukat. Ha én szeretném ,ha egy rendőr ott lenne, mert biztos, ami biztos, akkor én odahívom. Akár két órát is várok”

Itt nem ezzel van a baj, hogy te két órát vársz feleslegesen, egy polgári peres eljáráshoz. Azzal van a baj, hogy ahova tényleg rendőr kell mert bűncselekmény van, nem fog tudni menni mert nálad tököl feleslegesen. Tudom tudom, ki a francot érdekel.

Ugyan ez van a mentőknél is. Csomóan teljesen feleslegesen hívják ki őket, akinek szüksége van rá ahhoz meg nem ér ki. Konkrétan ugyan ez a szitu. Baromságokhoz, felesleges dolgokhoz mentőt hívnak, mert hát fizetem az adómat akkor nem megyek én magamtól be a kórházba, vigyenek be.

Az nem érdekel, hogy mással emiatt mi lesz.

“ A források amiket megosztottam, azt tisztán leírják, hogy a gondatlanság nem zár ki semmit”

De. Konkrétan leírja a forrásod, hogy kizárja. Vannak olyan cselekmények, amik büntethetőek gondatlanság esetén. A rongálás nem ilyen. A rongálás gondtalanul nem lehet elkövetni, csak te ezt nem érted meg.

“ Mi van ha(..)”

Igen. És mi van ha kis kacsák hullanak az égből és a Micimackó énekel az út közepén. Van egy konkrét kérdés, minek kezdesz el másról beszélni?

Az a kérdés ha az autó összetörik, mi a megoldás. Minek kezdesz ilyen teljesen ettől független dolgokat kitalálni?

Nyilván én sem arról beszéltem, ha balesetben meghal 3 ember meg felrobban egy atombombát szállító kamion akkor ne hívjon rendőrt.

Arról beszéltem, hogy egy próbakör során összetört autó polgári peres eljárást igényel.

“ Főleg, ha polgári perre kell vinni, akkor egy rendőr által feljegyzett bizonyíték, aranyat fog érni a bíróságon.”

Aranyat fog érni? Mi?

A rendőr azt fogja rögzíteni amit te és amit a vevő elmond.

Leírja hogy xy ezt mondta xz pedig ezt.

Ugyan ez történik a bíróságon is. Mindenki elmondja a saját verzióját.

10.000forint egy menet rögzítő kamera nagyjából.

Próbakör előtt belemondassz 3 sort, dátum, időpont, most xy fogja vezetni az autót amit ki próbál vásárlás előtt. A kamera pedig vesz mindent. Nagyjából ennyivel levéded teljesen magad, ha bármi történik látszik a felvételen.

Milliószor jobb bizonyíték, mint ami miatt te rendőrt akarsz hivkálni. Teljesen felesleges. Főleg, hogy eddig te bűncselekményt emlegettél.

2024. jún. 13. 17:20
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

23

"Azzal van a baj, hogy ahova tényleg rendőr kell mert bűncselekmény van, nem fog tudni menni mert nálad tököl feleslegesen."

Már miért tökölne feleslegesen??

A rendőr tud helyszínelni, a rendőr tud hivatalos véleményt adni. Az ő szava többet ér, mint az enyém. Ha ő hivatalos jegyzőkönyvbe veszi, hogy a vevőjelölt elismerte a helyszínen, hogy ő vezetett, akkor utána már mondhat az illető bármit, akár cigánygyerekek is potyoghatnak az égből, de akkor is ott lesz a rendőr által leírva, és a delikvens által aláírva, hogy ő volt az elkövető.

Nálunk a cégnél ki is van adva, hogy bármi történik, amitől egy kis karcolás is esik az autón, akkor hívjunk rendőrt, aki jegyzőkönyvbe vesz mindent, mert ha akár egy Ft kára is lesz a cégnek a balesetből, azt a dolgozóval fizettetik ki.

2024. jún. 13. 17:57
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

Rendben. Harmincadjára ragozzuk ugyan azt.

Ez egy polgári peres eljárás.

Nem valósul meg bűncselekmény.

Teljes mértékben intézhető rendőr nélkül.

Felesleges tovább ragozni egymással szembeni véleményeket, szerintem már minden érvet felsoroltunk, már akinek volt.

2024. jún. 13. 18:20
 26/27 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

"Itt nem ezzel van a baj, hogy te két órát vársz feleslegesen, egy polgári peres eljáráshoz. Azzal van a baj, hogy ahova tényleg rendőr kell mert bűncselekmény van, nem fog tudni menni mert nálad tököl feleslegesen. Tudom tudom, ki a francot érdekel."

Ezzel már állam bácsinál kopogtass, hogy miért nincs elég rendőr.

Egyébként, ők sem hülyék, ha valahol komolyabb baj van, akkor oda mennek először. Ha vala hol éppen bankot rabolnak, akkor nem fognak egy koccanáshoz kiküldeni senkit. Tudják, hogy mi a prioritás.

"De. Konkrétan leírja a forrásod, hogy kizárja. Vannak olyan cselekmények, amik büntethetőek gondatlanság esetén. A rongálás nem ilyen. A rongálás gondtalanul nem lehet elkövetni, csak te ezt nem érted meg."

Már mondtam, hogy a rongálást hagyjuk, az tényleg nem volt jó példa. Csak öt perc alatt kerestem valamit, de azóta korrigáltam.

A "mi van ha" dolog meg igenis fontos. Éppen ezért van annyi baleset, mert senki nem gondol az esetleges "mi van ha" helyzetekre. Például üres az út éjszaka. Valaki úgy gondolja, hogy most úgysem jön senki, lehet nyomatni neki, de nem gondol bele, hogy mi van ha éppen valaki mégis kisétál az útra, mert ő is úgy gondolja, hogy ilyenkor már nincsenek autók, és kész is a baj. Nem tételeztem fel lehetetlent.

"Aranyat fog érni? Mi?"

A #24 leírta szépen, nem ismétlem meg.

A menetrögzítővel egyetértek, azt ajánlani tudom mindenkinek.

2024. jún. 14. 09:28
 27/27 anonim ***** válasza:
85%

Mint olyan, akivel ez megtörtént válaszolok.

Jött egy hapi, hogy elvinné próbakörre az autót. Mondtam neki, hogy persze, üljünk be, van egy szép útszakasz, ahol ki lehet próbálni, állítsa be az ülést, kormányt, tükröket, addig valakit keresek harmadiknak.

A csávó elengedte a kormányt, belement a villanyoszlopba. Majd igyekezett eladni a dolgot véletlennek. Először a polgárőrnek szóltam, hogy ilyenkor mizu, pláne mert belterületen történt. Szó nélkül hívta a rendőröket. Kellett várni, mert nem mi voltunk a prio 1 nyilván.

Kiértek 40 perc alatt, addig a polgárőrünk nem engedte elszelelni a pasast. A rendőr helyszínelt, megállapította a szándékosság tényét, jegyzőkönyvezett, fotózott, majd továbbította a pda-n a dolgokat. Az egész kb 20 perc volt.

A pali ment tovább, a rendőrök mondtám utána, hogy ilyen esetben jó ha kihívjuk őket, mert utólag polgári peres eljárásban kb soha nem látják a pénzüket a sértettek. Ja és mindig legyen tanú.

Hálistennek itt volt bőven tanú, mert a fél falu kinn héderelt a napsütésben.

3 hét alatt született ítélet, a teljes kárt kifizette a pasas. A kocsit meg inkább megtartottuk, majd beszámíttatjuk a következő árába.

2024. jún. 15. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!