Ha az eladó autómat a próbakörön a leendő vevő rommá töri, akkor mi a helyzet? Mondhatom neki hogy akkor most ebben a pillanatban alku nélkül meg is vette a kocsit?
“ Rendőrt kell hívni és vele megbeszélni”
Ezért tart ma Budapesten egy rendőr kiérkezése 50 percbe. Minden baromsághoz hívjunk rendőrt.
Megbeszélni vele? A rendőr nem pszichológus, nem bíró, nem békéltető testület. Mi a francot akarsz te a rendőrtől? A rendőr nem fogja azt mondani, hogy irgum burgum hát ezt most fizesse ki. Semmi köze a rendőrségnek ehhez.
Emberünk feltételezhetően véletlenül össze töri a kocsit, amit te önszántadból adtál oda.
Mi miatt kéne ide rendőr?
1. Vagy te megbeszéled az ipsével, hogy akkor viszi az autót, fizet ennyit vagy annyit.
2. Ha ez nem járható út, akkor polgári peres úton követelést nyújtasz be.
Nyilván, ez azért elég kevés információ, mert rengeteg változó van.
Nem azert, de engem a biztosito lecs_szett, hogy a koccanashoz (!) nem hivtunk rendort... Ez az igazan marhasag.
Adott esetben amugy ha nem ismeri el a vevo a kart es mondjuk meg el is tunik, akkor mit tehet a kerdezo? Mert ez gyanus, hogy megszvta, de hogy hosszas procedura lehet, az eselyes. Ugye az o neven van a bztositas is
nem történt meg az eset, csak kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor mi a helyzet? Mondjuk nyom egy kövér gázt, és letarol egy villanykarót. Autó totálkár.
azon kívül, hogy kap néhány nyaklevest, mit lehet tenni?
“ összetöri az autót, az már károkozás, és büntetendő, úgyhogy lenne oka kimenni.”
Melyik szabálysértés vagy bűncselekmény?
“ Utána az ember azt mond amit akar. Ezért kell a rendőr, hogy legyen ott egy hivatalos személy, aki rögzíteni tudja a megegyezést.”
Értem. Csak a rendőrség nem erre van. Ha minden polgári peres eseményhez rendőrt hivkálunk, hogy rögzítse mi van akkor lesz az, hogy 5 órát várhatsz, hogy a bolti tolvajhoz rendőr jöjjön.
"Ezért tart ma Budapesten egy rendőr kiérkezése 50 percbe"
Pesten csak 50 perc? Én Győrben 3 órát vártam egyszer.
#6 Materiális bűncselekmény a btk. szerint. A kár értékbeli mennyisége szabályozza, hogy mekkora az ügy. Mivel a feltételezésben az van írva, hogy "rommá törte", ezért feltételezhető, hogy több száz ezres a kár.
Normálisabb országokban erre van, az más kérdés, hogy itt miért ennyire kicsit a hatékonyságuk.
“ Materiális bűncselekmény a btk. szerint”
Nem tudom tisztában vagy e vele, a BTK konkrétan, paragrafusonként megnevezi a bűncselekményeket. Ilyen nevezetű bűncselekmény, hogy Materiális, nincs.
A melyik kérdés, pedig egy, konkrét bűncselekményt kér válaszul.
Van szabálysértési értékhatár. Te azt mondod, jogosan, hogy egy autó rommá törése több száz ezres kár. Ez nyilván szabálysértési érték fölött van.
Akkor a Btk-ban megtudod e nevezni a bűncselekmény nevét vagy paragrafus számát, amit szerinted elkövet az ember?
Mert ugye szerinted itt rendőrt kell hívni mert bűncselekmény van.
“ Pesten csak 50 perc?”
Igen, sajnos “ilyen szerencsések vagyunk” multkor hívtam rendőröket és nagyjából ennyi volt a kiérkezés. Teljesen tárgytalan volt már mire ideértek. Kihívtak, beszéltünk és mondtak, hogy rohadt kevesen vannak és ilyen orbitális baromságoknál kell pszichológust játszaniuk, ahol semmi keresnivalójuk.
Pedig nem rossz dolog az a rendőrhívás.
36 év alatt 1 balesetem volt, kijöttek elém védett útra. Az illető azonnal mindent elismert, mondta, hogy ne hívjunk rendőrt, mindent aláír, de én azért hívtam a rendőrt. Mai árakon az én károm volt talán 30 E, az övé legalább 300. (A kocsiján nem volt műszaki, éppen karosszériástól hozta. Vihette is vissza...)
Utólag "lett" egy ismerős szemtanú, aki jól látta, hogy én száguldoztam, azért mentem neki az autónak. (Valójában 100 m-rel a lakott terület tábla után haladtam 55-58 körül.)
Ha nincs helyszínelés, akkor a haverja segítségével rám veri az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!