Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem bünteti a rendőrség...

Miért nem bünteti a rendőrség az autópályán a másik "letolását" a külső sávba?

Figyelt kérdés
Nagy divat a belső sávban az előtte haladóra ráfutni és 2-3 méterre mögötte nyomulni ész nélkül. Akkor is, ha látja, hogy előtte haladó nem tud biztonságosan kisorolni jobbra. Úgy látom ezt mindenki büntetlenül megússza.
2024. jún. 2. 16:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10: Civil kocsikkal és drónokkal is csinálják most is.

Kicsit tájékozódni kellene a nagyvilágban...

Gondolom forrást, állományt te adsz hozzá.

2024. jún. 3. 07:03
 12/21 bazaltkaroly ***** válasza:
Kamera a kocsiba, felvétel készítése, mehet a rendőrségre, vagy a bpi autósokhoz. Az utóbbinál próbált kihagyni a nevedet és a rendszámodat, nehogy aztán visszaüssön.
2024. jún. 3. 12:04
 13/21 A kérdező kommentje:
Csinálja a rendőrség! Mi vagyok én, önkéntes rendőr? Én még soha nem láttam, hogy ezért felelősségre vontak valakit.
2024. jún. 3. 12:24
 14/21 anonim ***** válasza:
#13 Rendőr vagy hogy látnod kéne hogy felelősségre vonnak valakit?
2024. jún. 3. 12:29
 15/21 bazaltkaroly ***** válasza:

#13 Ha betörnek a házadba, akkor ölbe tett kézzel nézed ahogy kirámolnak, csak mert nem volt a közelben rendőr, és te nem akarsz tenni semmit?

Ha nem akarsz tenni semmit, akkor szenvedj!

2024. jún. 3. 12:31
 16/21 anonim ***** válasza:
46%

Hát én tesókám pont az ellenkezőjét látom: nem jobbra tartás, akkor enged el, amikor akar vagy észhez tér, ha már lemehetett volna akkor sem teszi. Jah és ha netán követési távolságot tartasz, akkor valami nyomorék indexelős egyből bejön eléd vagy ismét nem tart jobbra mert azt hiszi neked is jó amit csinál.

Szóval ezt pont azért nem büntetik, amiért a letolást sem.

2024. jún. 3. 16:49
 17/21 A kérdező kommentje:
#16 Nem vagyok a tesókád! Pont ilyen a nyomulós felfogás. -Hú, nehogy bejöjjön elém, én akarok menni, minek megy ez ilyen lassan. Közben a környezetében lévő összes ember épségét kockáztatja. Örülök, hogy írtál! Amikor a jogosítványodat kaptad, akkor kérték a 8 általános elvégzését igazoló lapot. Azt hol lőtted, amit leadtál akkor? A bucsuban mi? Fizikából csillagos egyest érdemelsz. Tudom, hogy szinte felesleges, amit írok, mert fog eljutni a tudatodig a mondanivalója, de legalább más megérti, hogy miért létezik ez a jelenség az utakon. Remélem minél hamarabb megszabadítanak a vezetői engedélyedtől!
2024. jún. 4. 03:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Mert ez egy balkáni következmény nélküli ország. Normális országokban van követési táv vagyis követési idő figyelő kamerarendszer és úgy megbüntetnek, ha féktávon belül mész , hogy arról koldulsz. Ez kellene ide is és szakaszmérő sebességmérő rendszer, amire jelenleg is alkalmas lenne a matrica figyelő kamera csak nem akarják bevezetni még.

Másik megoldás hátra a kamera, és feljelentést teszel közúti veszélyeztetés miatt, a villódzó tolók ellen. Én már gondolkodom egy feliraton hátra, hogy "videórögzítés folyamatban" :D

2024. jún. 6. 20:24
 19/21 anonim ***** válasza:

#18 "Normális országokban van követési táv vagyis követési idő figyelő kamerarendszer és úgy megbüntetnek, ha féktávon belül mész , hogy arról koldulsz."

És melyik lenne az a normális ország? Mert én például Németországban élek, és se itt, se Ausztriában nincs minden sarkon ilyesmi. Egy ezer kilométeres autópályázás során maximum két ilyen kamerába botlik az ember, ráadásul ezek is jelezve vannak az erre szolgáló appokban. És akár hiszed akár nem, itt is akadnak olyanok, akik 180-nál is a s*ggembe másznak, pedig én is azért megyek ennyivel a belsőben, mert előttem is vannak.

2024. jún. 6. 20:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyilván azok is hasonló fáról most leesett előemberek. Általában török arab és hasonló vendégmunkások csinálják ezt ott . Csak ott az van, ha szépen hívod a pályarendőrséget, akkor kijönnek és megállítják a tolómajmot és elveszik a kedvét. Nyilván mindenféle büntetés elkerülő appokban be van ez írva, de legalább ott nyugton vannak, mert az ilyen csak a korbácsból ért abból nem, hogy agyilag felfogja életveszélyes amit csinál, mert ha fékezni kell 100% nem tud megállni és már kész a tömegbaleset.
2024. jún. 7. 04:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!