Debrecenben az egyirányú kerékpárutakat miért nem képesek értelmezni a bringások?
Kérdező, vigasztalásul írom, hogy engem is szorított már le szabálytalanul szembejövő kerékpáros az egyirányú kerékpárúton - Győrben. Igaz, ez régen történt.
Ma már ritkán biciklizek, általában akkor sem csúcsidőben, talán emiatt nem keveredek ilyen helyzetbe. Vagy az itteni biciklisek már jobban tisztelik a szabályokat.
Szellemi nyomorultak az emberek, nemcsak ebben a városban. Az megvan, hogy pl. a kajafutárok hogy közlekednek? Jobb nem is említeni.
De nemcsak a bringások. A gyalogosok ott kóvályognak, ahol nekik tetszik. A gépkocsivezetők jó része is megéri a pénzét. Idegesen nézik, hol a kamera, ahelyett, hogy beérnék az 50-nel/90-nel. Majdnem elütik a szabályosan közlekedőt, és még ők hőbörögnek. De én akkor adtam fel, amikor egy ilyen eset után még a rendőrautó is majdnem elütött.
De mit várunk attól a társadalomtól, ahol már minden második ember összefirkálja magát, Magyar Pétert meg megváltónak tekintik. Stb. stb. stb.
Szellemi nyomorultak. Igen, ez pontos.
Nem, nagy részük nem értelmezni nem tudja, hanem elképzelhetetlenül magas ívben szarik rá, mint szinte mindenre, mióta nincs következménye.
Engem tíz éve fényes nappal büntetett meg a rendőr egy vidéki kerékpárúton, mert a szervizből hazafelé menet nem volt lámpa meg prizma a biciklin.
Namost, egyszer számoltam, amíg az Egyetemről a Nagyállomásig leértem, este sötétben, ha csak ennyit kértem volna minden egyes kivilágítatlan kerékpárostól, kb. egy havi fizetésem összejött volna.
A többi közveszélyes műveletükről nem is beszélve. Némelyiket percenként kéne bírságolni, vagy inkább pofánrúgni.
Személy szerint, ha nem lennék előzékeny a szabálytalankodókkal szemben (nem én térnék ki előlük), akkor kb. percenként történne baleset. Üzenem ezt azoknak, akik szerint "a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket", nem pedig azért, hogy osztott erőforrások egyidejű használatáról rendelkezzenek. Miért is menjen a woltoscigány a párhuzamos tükörsima kerékpárúton, ha a gyalogosok között is cikázhat hússzal, vagy a négysávos úton is mehet fél ötkor a csúcsforgalomban. A rendőrök fizetését meg az én adómból vonják le?
És hol lesz ennek a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!