Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Balra kanyarodó autóra rá...

Balra kanyarodó autóra rá lehet előzni ezen cikk szerint?

Figyelt kérdés

[link]

A "kinek volt elsőbbsége" bekezdésben azt taglalja, hogy akkor kanyarodhat a sofőr balra, ha előzőleg megbizonyosodott róla, hogy őt nem előzi hátulról senki.

Én úgy tudtam, balra kanyarodási szándékát (indexeléssel) jelző járművet szigorúan tilos megelőzni. Nyilván, ha a mögöttem lévő már jelzi az előzési szándékát, vagy már belekezdett az előzésbe, én meg az utolsó 10 méteren jövök rá, hogy balra kellene kanyarodnom, akkor már nem tehetem meg, tovább kell mennem.

Most komolyan lehet felelőssége a Suzukinak ebben? Ha esetleg bebizonyosodik, hogy nem indexelt... De valószínűleg megtette, viszont a hangsebességgel odarobbanó Mercedesek ő "váratlan" akadályt jelentett.

2024. máj. 14. 07:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
#10 Tehát ha másodpercenként belenézel a tükörbe, látod, hogy "b*sszameg, a k*rva gyorsan jön!" és nem kanyarodsz ki. Aki 1-2 másodperc alatt nem néz 2x a tükörbe, és nem észleli 70 méter megtételét, az ne vezessen.
2024. máj. 14. 14:00
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem az számít, hogy az első tükörbe nézéskor még olyan messze volt, hogy kanyarodhatok is. Az száűmít, hogy kétszer nézek a tükörbe, és levágom, hogy olyan gyorsan jön valami, hogy nem kezdek el kanyarodni. 9.-es fizika bzmeg.
2024. máj. 14. 14:01
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Oké, elbeszélünk egymás mellett. Szerinted a Suzukis a hibás, amiért nem számított arra, hogy egy őrült száguldozik mögötte, szerintem meg a közút nem versenypálya és épeszű ember nem játszadozik a saját és más életével pusztán f*szméregetésből.
2024. máj. 14. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
#13 Szerintem a közút nem versenypálya, de ettől függetlenül nem fogok öngyilkosságot elkövetni csak azért, mert van, aki máshogy gondolja. Tudod, a közút nem versenypálya. De nem lepődök meg, ha mégis annak nézi valaki, mert nyitva van mind a két szemem, és nem szeretek meghalni.
2024. máj. 14. 14:12
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Én nem számítani meg nem számítani szoktam arra, hogy ki mit csinál körülöttem. Van két szemem. Van forgatható nyakam. Tele van az autó tükrökkel. Van jogosítványom. Én LÁTOM, ki hol mit csinált, nem számítgatok...
2024. máj. 14. 14:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig ott tartunk, hogy lehet az ember bármennyire figyelmes és rutinos, van az a szintű szabályszegés amit nem lehet kivédeni.

Lehet azzal jönni, hogy "láthatta volna", aki ilyet ír az biztos nem ült még autóban. Persze fotelből mindenki megmagyarázza, hogy légüres térben előre és tudatosan odafigyelve ő még ezt a balesetet is kivédte volna, de a valós közlekedés nem ilyen.

2024. máj. 14. 16:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az a vicces, hogy ha az áldozatnak van elsőbbsége, legyen az autós vagy gyalogos akkor mindig azzal jönnek, hogy annak van elsőbbsége, akinek megadják.

Bezzeg a gyorshajtók esetén ez a mondat valahogy soha nem hangzik el...

2024. máj. 14. 16:32
 18/18 A kérdező kommentje:

Igen, lehet, látni kellett volna. Valszeg én is láttam volna. Viszont mások is használják az utat, jó hiszemben. De nincs már nekik olyan reflexük, mint nekem. Még átcsúsznak az orvosi alkalmasságin, de már nem úgy látnak, mint én stb.

Nulla szimpátiám van a f@szméregetés miatt gyorshajtókkal szemben. Nulla. Az a balra kanyarodó mazsola lehetett volna a nagymuterom, a feleségem is.

Tényleg, mi a következő? A 14 éves mentális szinten megragadt hülye gyerek majd a használt Bugatti Veyronnal fogja 400-zal veretni, és majd akkor is az elütött felelőssége lesz vizsgálva, hogy mé' nem látta? Miért nem lett neki megadva az elsőbbség?

2024. máj. 14. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!