Balra kanyarodó autóra rá lehet előzni ezen cikk szerint?
A "kinek volt elsőbbsége" bekezdésben azt taglalja, hogy akkor kanyarodhat a sofőr balra, ha előzőleg megbizonyosodott róla, hogy őt nem előzi hátulról senki.
Én úgy tudtam, balra kanyarodási szándékát (indexeléssel) jelző járművet szigorúan tilos megelőzni. Nyilván, ha a mögöttem lévő már jelzi az előzési szándékát, vagy már belekezdett az előzésbe, én meg az utolsó 10 méteren jövök rá, hogy balra kellene kanyarodnom, akkor már nem tehetem meg, tovább kell mennem.
Most komolyan lehet felelőssége a Suzukinak ebben? Ha esetleg bebizonyosodik, hogy nem indexelt... De valószínűleg megtette, viszont a hangsebességgel odarobbanó Mercedesek ő "váratlan" akadályt jelentett.
Itt ezen nem sokat kell mérlegelni. Döngetett egy hülyegyerek a drága Mercivel 90 helyett 240-el, felkente magát a fára és beledöglött. Nem kár érte, egy hülyével kevesebb.
Nehogy már elővegyük szerencsétlen Suzukist! Nyilván nem tudta felmérni a hülyegyerek sebességét, ezért biztonságosnak gondolta a kanyarodást. Még szerencse, hogy nem ő halt meg.
Az ilyen versenyvérűeket ki kellene iktatni a közúti forgalomból, mert semmi keresni valójuk ott!
240-es tempónál 66m-t tesz meg másodpercenként a kocsi. Amíg bekanyarodik, eltelik legalább 5 mp, azaz amikor a Suzukis hátra nézett, a hülyegyerek még 300m-re volt, ami normális esetben bőven elég lett volna a bekanyarodásra (90-es tempóval 12 mp).
Nomeg, ha nem száguldozik, akkor esetleg le is tud fékezni. Ne védjük már folyton azt, aki a megengedett sebesség két és félszeresével megy, mert azt hiszi, ő a májer gyerek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!