Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vezetés technikai tréningre...

Vezetés technikai tréningre hogyan lehet felkészülni?

Figyelt kérdés

A cég szervezi és én sose voltam még ilyenen, és nem szeretnék beégni a bénázásommal.

Haladó tréning lesz, csak ennyit tudok - csúszós út, fékezés, stb.

Tudnátok tippeket adni, illetve milyen videókat érdemes megnéznem esetleg ahol elmagyarázzák, milyen helyzetben merre kell kormányozni, stb?

Köszönöm!

máj. 2. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a tréning lényege, hogy ott készülsz fel...
máj. 2. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell, ott fog ülni melletted az instruktor és mondja mit csinálj.
máj. 2. 22:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ül melletted instruktor, hanem minden résztvevő kap egy rádiót, amin hallják az utasításokat. Az instruktor kívülről figyel, meg kezeli a vizes részt meg a rántópadot.

Készülni nem tudsz rá, mivel csúszós utat most nem találsz. Amúgy is azért mész, hogy ott szembesülj az extrém körülményekkel és ne élesben közúton, gyakorlat nélkül. Az elméletet hiába tudod, nem lesz időd a feladatok végrehajtása közben azon gondolkozni. És nyugi, a többségetek "bénázni" fog elsőre. :)

máj. 3. 05:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

A többiek már sokszor voltak ilyenen, én új vagyok a cégnél, ezért félek, hogy ők sokkal ügyesebbek lesznek. :)

máj. 3. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Én vigyáznék ezzel mert amikor én voltam egy cégnél akkor is volt ilyen és aki rosszul teljesített annak nem adtak fizetésemelést és csak egyszerűbb de piszkosabb fuvarokra küldték el.
máj. 4. 09:47
 6/7 A kérdező kommentje:

#5 ez durva...

Szerencsére nálunk szó sincs ilyesmiről, nem "hivatásos" sofőrök vagyunk, csak simán kell néha menni meg céges autót is kaptunk.

máj. 4. 13:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy igazából. Azért van a tréning, hogy ott bénázzál, ne máshol. :) Amíg udvarias, kellőképpen alázatos vagy, igazából annyit tudsz készülni, hogy fizikailag és mentálisan is OTT VAGY. Azaz kialudtad magad, nem éhezel, és amit mondanak, arra figyelsz, és igyekszel alkalmazni. Én motorral járok rendszeresen, soha nem röhögtünk ki senkit még akkor sem, ha az elején nagy mellénnyel mondta, hogy már mióta motorozik, amikor elkezdődött, akkor meg pont úgy bénázott, mint a hozzá képest kezdők. Az volt a lényeg, hogy mire vége a napnak, addigra mindenki ügyesebb legyen, mint a nap kezdetén volt. Akinek meg jól ment, annak az instruktorok direkt nehezítettek vagy adtak plusz tanácsot, nemigen engedték, hogy mindig ugyanúgy végigcsinálja a feladatokat, lökdöstek mindenkit kifele a komfortzónájából.

Technikai videókat meg főleg ne nézz, majd amit mondanak, azt csináld, és utána a tudással a birtokodban tájékozódj tovább, nehogy valami hülyeséget megtanulj, amit aztán nehezebb átírni a fejedben, mintha ott először hallod azt, ami tényleg jó.

máj. 6. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!