Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kimegy ennyi idö alatt?

Kimegy ennyi idö alatt?

Figyelt kérdés

Pl ha koradélutántól estig (kb 8-9ig) megiszok 1 uveg bort (kb 11.5 -14%os, változó) és 2 pohár 3.5 decis sört (4.5%os) az kimegy kb reggel 7:30 és 8 közöttre?

Illetve ha egy üveg bort iszok meg de pl este 8 és 10 között az kimegy addig?

64 kg vagyok

Előre is köszi:)

ápr. 17. 13:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ezzel foglakozó, nagy tapasztalatú szakembertől sem kapnál biztos választ, mivel jelentős különbség van egyes azonos nemű, azonos magasságú és testsúlyú emberek közt is, de ugyanannál az embernél is van több befolyásoló tényező, ami miatt eltérés lehet. Az is befolyásoló, hogy az adott, többórás időtartamban milyen ütemezésben iszol.
ápr. 18. 04:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"Csak én úgy tudtam a szervezet folyamatosan dolgozza fel az alkoholt tehát ha délután 2-este 8 között fogyasztom el,"

Jól tudtad. Nyilván megiszol egy sört 2-kor, 2 óra múlva ráiszol, akkor a 2 óra alatt kb. a fele alkoholt már feldolgoztad, erre jön az újabb adag.

Írta valaki, hogy a szakértö sem tudna biztosat mondani. Amiket korábban írtam, azok ökölszámok voltak, amit utánképzésen mondtak, amikor fiatalon pár sör után segédmotorra ültem.

EZek voltak a gramm értékek:

Bor 8g alkogol / deci

sör 4g / deci

rövid 16g/feles (nyilván itt nem mindegy, hogy 20%-os vagy 60)

pezsgö 8g/deci

Az ezreléket úgy számoltuk, hogy a gramm értékekekt összeadtuk, és ezrelékben kiszámoltuk a testsúly 70%-ához képest, mert ennyi a folyadék egy testben.

A feldolgozást pedig már, amit írtam 1g/10 kiló / óra. Egész pontos értékek jöttek ki az ezrelékre, már ha tudta az ember, mikor mit ivott.

èn speciell nem szoktam jegyezni olyankor.

A vicces egy föiskolás volt, akit gólyatábor alatt csíptek meg. Kérdezték, mennyi volt az ivás idötartama?

- 1 hét.

ápr. 18. 09:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Meglepődtem a #9 válaszon. Pár évvel ezelőtt én is gondolkodtam ilyenen és utána néztem. Akkor azt találtam, hogy egy hitelesített szonda, amilyet a rendőrség is használ, az (akkori áron) kb. 200e Ft volt. Úgyhogy én akkor azért nem vettem.

Tényleg volt olcsóbb is, de mi van, ha félre mér? A rendőr előtt nem hivatkozhatok arra, hogy a saját (nem hitelesített, gagyi) szondám más mutatott. Legföljebb úgy merném használni, hogy különböző alkoholszinteknél mérnék olcsó és hitelesített műszerrel is, a két értéket összevetném, ebből egy kalibrációs görbét készítenék, majd utána már (a kalibrációs görbe használatával) merném önmagában használni az olcsó műszert. Tehát ez annak opció, aki rendőr vagy bejáratos a rendőrségre és ott tud méregetni hitelesített szondával is.

Én más területen dolgozom, sugárzások mérésével foglalkozom. És itt is vannak tízszeres különbségek a mérőeszközök árában (ami elvileg szinte ugyanarra használható). És szakemberként pontosan tudom, hogy az olcsóbb miért olcsóbb. Ha ugyanazt tudná, mint a drága, akkor a kutya sem venné a drágábbat.

Szóval azért alaposan utána kell járni, hogy az az olcsó szonda mit tud és milyen pontossággal.

ápr. 18. 09:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha én holnap reggel autóba ülök én már ilyenkor nem merek meginni 1 doboz sört se. Elviekben ki kéne ürülnie reggelig de szükségem van a jogsira és nem akarom, hogy meglepi érjen.

Most is ugyanez a helyzet. Ott van a hűtőben 1 doboz kézműves sör de inkább holnap estére hagyom mert holnap reggel 6-kor már kocsiba kell ülnöm.

ápr. 18. 19:16
 15/15 anonim ***** válasza:
27%
És a trafi elött is 30-cal mész 50 helyett?
ápr. 19. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!