Kimegy ennyi idö alatt?
Pl ha koradélutántól estig (kb 8-9ig) megiszok 1 uveg bort (kb 11.5 -14%os, változó) és 2 pohár 3.5 decis sört (4.5%os) az kimegy kb reggel 7:30 és 8 közöttre?
Illetve ha egy üveg bort iszok meg de pl este 8 és 10 között az kimegy addig?
64 kg vagyok
Előre is köszi:)
"Csak én úgy tudtam a szervezet folyamatosan dolgozza fel az alkoholt tehát ha délután 2-este 8 között fogyasztom el,"
Jól tudtad. Nyilván megiszol egy sört 2-kor, 2 óra múlva ráiszol, akkor a 2 óra alatt kb. a fele alkoholt már feldolgoztad, erre jön az újabb adag.
Írta valaki, hogy a szakértö sem tudna biztosat mondani. Amiket korábban írtam, azok ökölszámok voltak, amit utánképzésen mondtak, amikor fiatalon pár sör után segédmotorra ültem.
EZek voltak a gramm értékek:
Bor 8g alkogol / deci
sör 4g / deci
rövid 16g/feles (nyilván itt nem mindegy, hogy 20%-os vagy 60)
pezsgö 8g/deci
Az ezreléket úgy számoltuk, hogy a gramm értékekekt összeadtuk, és ezrelékben kiszámoltuk a testsúly 70%-ához képest, mert ennyi a folyadék egy testben.
A feldolgozást pedig már, amit írtam 1g/10 kiló / óra. Egész pontos értékek jöttek ki az ezrelékre, már ha tudta az ember, mikor mit ivott.
èn speciell nem szoktam jegyezni olyankor.
A vicces egy föiskolás volt, akit gólyatábor alatt csíptek meg. Kérdezték, mennyi volt az ivás idötartama?
- 1 hét.
Meglepődtem a #9 válaszon. Pár évvel ezelőtt én is gondolkodtam ilyenen és utána néztem. Akkor azt találtam, hogy egy hitelesített szonda, amilyet a rendőrség is használ, az (akkori áron) kb. 200e Ft volt. Úgyhogy én akkor azért nem vettem.
Tényleg volt olcsóbb is, de mi van, ha félre mér? A rendőr előtt nem hivatkozhatok arra, hogy a saját (nem hitelesített, gagyi) szondám más mutatott. Legföljebb úgy merném használni, hogy különböző alkoholszinteknél mérnék olcsó és hitelesített műszerrel is, a két értéket összevetném, ebből egy kalibrációs görbét készítenék, majd utána már (a kalibrációs görbe használatával) merném önmagában használni az olcsó műszert. Tehát ez annak opció, aki rendőr vagy bejáratos a rendőrségre és ott tud méregetni hitelesített szondával is.
Én más területen dolgozom, sugárzások mérésével foglalkozom. És itt is vannak tízszeres különbségek a mérőeszközök árában (ami elvileg szinte ugyanarra használható). És szakemberként pontosan tudom, hogy az olcsóbb miért olcsóbb. Ha ugyanazt tudná, mint a drága, akkor a kutya sem venné a drágábbat.
Szóval azért alaposan utána kell járni, hogy az az olcsó szonda mit tud és milyen pontossággal.
Ha én holnap reggel autóba ülök én már ilyenkor nem merek meginni 1 doboz sört se. Elviekben ki kéne ürülnie reggelig de szükségem van a jogsira és nem akarom, hogy meglepi érjen.
Most is ugyanez a helyzet. Ott van a hűtőben 1 doboz kézműves sör de inkább holnap estére hagyom mert holnap reggel 6-kor már kocsiba kell ülnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!