Kimegy ennyi idö alatt?
Pl ha koradélutántól estig (kb 8-9ig) megiszok 1 uveg bort (kb 11.5 -14%os, változó) és 2 pohár 3.5 decis sört (4.5%os) az kimegy kb reggel 7:30 és 8 közöttre?
Illetve ha egy üveg bort iszok meg de pl este 8 és 10 között az kimegy addig?
64 kg vagyok
Előre is köszi:)
Átlagban a bor decije 8g alkohol. A söré 4g. Így 56 + 20 = 76g alkohol van a szervezetedben.
68 kilós egészséges ember szervezete 6,8g alkoholt dolgoz fel, tehát ha viszonylag egy idöben innád meg, akkor onnan 12 óra ez a mennyiség.
Viszont ezek csal ökölszámok. Nincs beleszámolva, hogy esetleg gyengélkedik a májad, vagy épp valami jóval erösebb Bockbiert iszol stb.
Szóval elvileg kimegy, gyakorlatilag hasznos lenne egy szonda indulás elött.
Én csak tapasztalatból írok.
Szerintem nem.
Délelőtt szerintem ez még kimutatható lenne. Inkább délután, sőt késő délután mernék csak autót vezetni a helyedben.
Nem, sajnos nincs szondám, pedig milyen jó lenne pontosan tudni ezeket.
A saját tapasztalatot úgy értettem, hogy ennyi alkohol elfogyasztása után mennyi idővel éreztem teljesen tisztának magam ill. arra rászámoltam egy kis időt. Meg rémlik valami évtizedekkel korábbról egy KRESZ-tankönyvből. Bőven több, mint 12 órát írtak ekkora mennyiségre. Talán 16 órát vagy valami ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!