Miért nem engedik át a sofőrök a bevásárlóközpontból kilépő vagy belépő vásárlókat az üzlet előteréből hogy tovább menjenek?Csak 4 vagy 5 másodperc lenne.
#2 Na igen, régen kezdőként én is elkövettem azt a hibát sokszor, hogy zebránál megálltam akkor is, mikor nem kellett volna, mert a kretén nem akar átmenni, csak ott tartotta kedve megpihenni. De már megtanultam a leckét, nem érdekel.
Én nem azt mondom, hogy induljon el és bízzon abban, hogy majd megáll a forgalom. De legyen egyértelmű, hogy át akar menni és akkor megállok, nincs nekem semmi problémám a gyalogosok elengedésével, csak lássam a szándékot. Viszont pont a bevásárlóközpont parkolók olyanok, ahol csak ténferegnek az emberek. Aztán ha megállsz neki, rájössz, hogy nem is akar átmenni, mert még beszélget, meg pakolászik, meg mittudomén. Persze amikor meg elmész előtte, akkor hőbörög, hát nagyon sajnálom, hogy nem állok meg annak, aki a járdaszegélytől 2 méterre áll és a telefonját bámulja. Sok nyomorék... aztán van pofájuk az autósokat szidni, mint a kérdező is. :DDDD
Az szeretne átmenni, aki két órán keresztül sétálva vásárolgat, majd a pénztárnál megtáltosodik, és sürget mindenkit...fizet, majd leül kávézni...aztán ha végzett, akkor nem áll meg a rohadt autós...
...megpakolja a kocsiját, és mint az őrült vágtat kifelé a parkolóból...
jóbuli mi?
Nekem az a furcsa, hogy a többieket említed meg, hogy ők állnak és ők várnak, te csak látod az eseményeket. Ezek szerint téged ez nem érint. Ahogy engem se és az ismerőseim sem.
Van egy olyan trükk, hogy ha tényleg látszik rajtad, hogy menni akarsz akkor megállnak. Figyelnek azért az autósok ilyen helyen. De sokan tényleg csak ténferegnek, vagy el is akarják engedni az autóst. A gyalogosnak 2-3 lassabb lépés, vagy 0.5mp megállás, míg kocsi előtt átsétálni hosszabb idő. Ha nincs nagy forgalom én is elengedem a zebránál az autót, de csak akkor ha tényleg olyan a szituáció, hogy biztosra tovább fog hajtani. Ha nem akkor inkább megyek. Ez ugye pl akkor jó, mikor látom, hogy jön az autó, de sehol nincs egy másik. Fél másodpercre zebrától jóval arrébb megállok, vagy tényleg 2 lassabb lépés és a kocsi a kényelemes 45km/h tempóval el is haladt.
Autósként meg hasonlóan nem nyűg megállni, sűrű forgalomban egyéb autósokat is ki szoktam engedni ha úgy van, nem hogy gyalogosnak megállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!