Vezetési pánik?

Figyelt kérdés
Érdemes olyannál erőltetni a vezetést, aki nem tudja a hirtelen helyzeteket kezelni és bepánikol?

márc. 14. 12:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Pedig én nem is értem hogy kaphattam jogosítványt. Órán volt olyan, hogy szembesávban a kamion már átlógott az én sávomban és fel sem tűnt. Ha az oktató nem rántja el a kormányt én el sem merem képzelni mi történt volna. Na azóta nagyon félek, hogy ha ilyen egyértelmű balesethelyzet nem tűnt fel, akkor meg mi lesz velem "élesben"?
márc. 14. 12:41
 12/18 anonim ***** válasza:
62%

És elsőre átmentél?

Mert akkor legyen már több önbizalmad!

Itt a gyakorin volt már egy sereg kérdés, amikor valaki minimum háromszor megbukott már, de biztos volt benne, hogy őt az Isten is autóvezetésre teremtette. Csak az oktató, a vizsgáztató, az időjárási front és az Atyaúristen voltak a felelősek, amiért mindig megbukott. És jöttek a biztatások, hogy természetesen alkalmas ő vezetőnek és próbálja csak újra meg újra. Nekem meg a hajam égnek áll, hogy ilyenekkel fogok az utakon találkozni. :-)

márc. 14. 12:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell tanulni a figyelést is, eleinte az is fárasztó. Először én is csak az utat láttam. Most már előre jól benézem az utat, az út mellé is, ki honnan jön, van - e macska az árokban, visszapillantó, stb. Órákon nem tanítanak meg vezetni, nincs annyi idő. Az majd később jön, talán 1 év múlva, hogy már nem parázol annyira. Lehet, egyedül kellene vezetned vagy gyakorló órát kellene még venned.
márc. 14. 13:12
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy csak megszerezted a jogsidat :D Bizonyára tudsz te vezetni, csak gyakorlatod nincs és halálra izgulod magad.

Gyakorolj, hidd el, belejössz.

márc. 14. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

“ Sajnos elég rossz a magyar vezetési morál”

Ezen mindig fogom a fejem. Vezettem már Mexikótól kezdve a Balkánon át Németországon keresztül Angliáig és azt kell mondjam, a magyar vezetési morál semmivel sem rosszabb a németnél :D A két ország között semmi különbséget nem tapasztaltam az utakon. Talán csak annyit, hogy a németeknél több a trafi, de a szigorúbb sebességkorlátozástól nem lesz kevesebb béna autós. A Balkán, na az borzasztó, meg Mexikóban is tapasztaltam cifra dolgokat, de itthon lényegesen ritkábban. Nemzetközi viszonylatban nem rossz a magyar vezetési morál, akinek már itt is nehézségei vannak, az talán saját maga nem vezet valami jól.

Na de a kérdésre is válaszolva, eleinte én is hirtelen bepánikoltam veszélyhelyzetekben, ez normális, ehhez kell a rutin, gyakorlat, akkor már reflexből reagálsz, nem a pánik lesz az első reakciód. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.

márc. 14. 14:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én csak Ausztriába járok ki, de ott sokkal agresszívabbak az autósok, itthon sosem értem, mit tökölnek. Viszont vannak fura megoldások, pl. gondol egyet, megáll vészvillogóval, mert miért ne, parkolni ott úgysem lehet. Háromszög nem indokolt. Viszont sosem volt, hogy behajtottak volna elém a körforgalomba, amikor már bent vagyok, ez osztrák szokás.
márc. 14. 15:40
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

akkor közöld ezt anyuciákkal is, értjük hogy mindenen pánikolni kell meg remegni, de azért anyuciák nem olyan ijesztőek, mint kamion, vagy de?

"anyu, apu, bocsika, de egy majrés hisztigép vagyok, akit annyira lefoglal a műsorozás, hogy képtelen használni a józan eszét és végtagjait, úgyhogy én maradnék a villamosnál."

márc. 14. 15:55
 18/18 bazaltkaroly ***** válasza:
Szerintem először vezess, ismert, egyszerű utakon, ahol nincs nagy forgalom. Ott szerzel némi rutint, aztán próbálkozz nehezebb környékeken.
márc. 18. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!