A start-stop rendszer nem veszélyes?
Az egy dolog, hogy lámpánál az ilyen autókkal max 3 jut át, mert korábban ugye az emberek szépen mindig szépn egymás után elindultak zöldnél, akkor is bénák voltak, mert egyik elindul, akkor a m´sik szépen megvárja, hogy biztonságos távolságba érjen, majd elindult.
Most ez kiegészült azzal, hogy az elsö nyühühüü..nyühühü - elindul. Utána a második nyühühü-nyühühü elindul, és így tovább.
Ezzel nem is lenne gond, de amikor egy föútra jobbról be akar jönni valaki, eddig azt hittem bénaságból, de gyakran az van, hogy simán kimehetne de totojázik, majd kijön, amikor már engem kényszerít lassításra.
Valaki egysze írta, hogy ez a gyakran a start-stop miatt van.
Nem lenne biztonságosabb nélküle?
"Igen, valahogy így kell közlekedni. Ezt nevezik követési távolságnak."
Igen, és nyilván indulásnál 20-ig pont akkor a követési távolság, mint 50-nél, és meg kell várni az 50-nek megfelelö követési ávolságot, és akkor kell elkezdeni keresni az egyest.
Ja nem.
"Ez nem csak a start-stop, hanem az olcsóbb automaták sajátossága, ami nem állítja le a motort, de konkrétan 3 másodpercig padlózod a gázt, "
Hát az én öreg kotlám automata, de nincs start-stop de ez a probléma nem áll fent. Indul az. Mondjuk nem is ezres hármohengeres lendekerekesautó.
20
"már piros-sárgánál is rég sebességben van. "
Majd fizessed neki a kuplungcserét. :P
26 Miért is? A piros-sárga fázis max 3 másodperc. Pont arra van, hogy felkészüljünk az indulásara, tehát mondjuk rakjuk sebességbe.
Ellenben sokan megvárják, hogy a piros-sárga után biztos a zöld jön-e, ha igen, akkor kezdi vakarni a tökét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!