Ilyen esetben melyik gyereket rakjam előre?
2. vagyok
Bemásolom neked a KRESZ idevonatkozó részét:
"(7) A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. A gépkocsi és a mopedautó üléseihez - a vezető ülését kivéve - gyermekbiztonsági rendszer szerelhető be. Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.
(8) A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:
a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);
b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető;"
Döntsd el, melyikünknek van igaza :-)
Az nem indok, hogy melyik gyerek hányszor utazik veletek.
hát nem tudom.. én a hordozót is tettem előre.hátra,menetiránnyal háttal bárhová lehet kötni
első vagyok
mivel bárki ülhet bárhová,azért írtam h azt raknám előre aki ritkábban van ott,az űlését kivenném amikor nincs velünk és akkor szabad az anyósülés.
gondolom a mindig veletek lévő gyerekek üléseit nem akarod ki-be rakosgatni
A hordozót rakhatja előre vagy hátra, de ha a két másik gyereknek is gyerekülésben kell ülnie (a fent említett magassághatárok miatt), akkor őket gyerekülésestől nem teheti előre, csak hátra.
Szövegértés...
NE IDEGESÍTS MÁR FEL!!!
Első ülésre CSAK és KIZÁRÓLAG menetiránynak háttal lehet bekötni a gyerekülést/hordozót.
HOGY TESZEL BELE EGY 8 ÉVES GYEREKET EGY HÁTTAL BEKÖTÖTT GYEREKÜLÉSBE????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!