Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Este 19:00-kor 0,5mg xanaxot...

Nagybikatok kérdése:

Este 19:00-kor 0,5mg xanaxot bevesz valaki az másnap mikor vezethet?

Figyelt kérdés
Pl. Aki évekig szedte de már lecsökkentette és csak este vesz be 0,5mg-ot!

febr. 15. 13:27
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
10-es. az esti 0,5?
febr. 16. 10:48
 12/22 anonim ***** válasza:
Ha már felmerül a kérdés, régen gond van. Vezetésre alkalmas állapot sokszor szubjektív is. Én picit álmosan sem vezetek inkább, ha tehetem. Másnaposan főleg nem, főleg, mert nálam a másnaposság olyan, hogy nem is gondolom, hogy másnapos vagyok, de a reggeli két cigi úgy beüt, hogy rájövök, amúgy rohadtul másnapos vagyok. És olyankor nem vezetek. Te tudod, miért szedsz xanaxot. Neked kéne tudnod, hogy ez hogyan befolyásol. Azért van jogosítványod, mert ezt (is) neked kellene tudni eldönteni.
febr. 17. 23:45
 13/22 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van az utolsónak, nem az a gond, hogy xanaxot szedsz hanem hogy nem tudod eldönteni vezethetsz-e, és itt akarod ezt kideríteni. Amíg nem érted meg mi a gond ezzel addig ne vezess. Van olyan ismerősöm aki szedi a nyugtatót és nem mer másnap kocsiba ülni, van aki simán mert nem hatja meg. Nálam elvi kérdés, hogy nem ülök másnap sem kocsiba. Nekem is volt olyan életszakaszom, hogy ritkán bevettem egy nyugtatót, de soha nem ültem kocsiba másnap max az 1km-el arrébb lévő boltig, de azt sem szívesen.

Amúgy pedig a benzodiazepint kitudják mutatni a szervezetből ha nagyon akarják.

febr. 18. 19:00
 14/22 A kérdező kommentje:
Megnyugtatok mindenkit! Nincs jogsim! De szeretnék! Ezért is, meg más miatt is hagyom abba a szedését! Ezért kérdeztem! Hogy hogy tervezzem a megszerzését! Úgy terveztem hogy majd ha eljutok odáig hogy nem lesz semmi bajom ha csak este veszek be 0,5mg-ot akkor kezdek neki a vizsgának!Értem én hogy nem akartok rosszat, de megnyugtatok mindenkit! Egy darabig még nem találkoztok velem az úton! És tényleg nem magam miatt! Ha mással történne valami emiatt.. hát nem tudom mit csinálnék...
febr. 19. 08:06
 15/22 Koaxk Ábel ***** válasza:
55%

A Xanax tartós szedése napi szinten kb egy év után függőséget okoz, ezért nem javallott csak időszakosan szedni.

Na most a 0,25mg az kb mint a lepkefing max az érez tőle valamit, aki kb életében nem szedett be nyugtatót. A 0,5mg az már az a mennyiség amitől egy jót lehet kb aludni, napközben nem javaslom mert fáradtságot és csökkent koncentrációt okozhat, de semmiképpen sem a szétcsapott drogosra kell gondolni.

Itt sokan eldémonizálják ezt a gyógyszert és való igaz, hogy vérből kimutatható, de ez egyáltalán nem egy brutális gyógyszer ilyen mennyiségben, főleg úgy ha este veszel be belőle.

Kifejezetten kipihentebben is tudsz ébredni tőle, ha egyébként rossz alvó vagy.

Ne nevezzünk már drogosnak valakit, aki esetleg szorongással küzd és emiatt szed valami stressz oldót.

febr. 19. 09:17
 16/22 anonim ***** válasza:

A kerdező jó hogy feltette a kerdést, hiszen nincs meg neki az, hogy amennyiben valaki alprazolam hatasa alatt vezet, az elköveti a vezetés ittas, vagy bódult allapotban kihagasát. Baleset eseten meg komolyabb retorzió jár ugye ezert.

Nyilvan vannak, akik vezetnek befronyózva/xanaxozva/berivózva, de attól hogy ugy gondoljak ok, attol meg nem az. Raadasul mivel nyugtató, még jobban felrevezeti a hatasa alatt levőt, mint egy sima alkoholos befolyasoltsag.

Kb 3 ora a felezesi ideje a xanax hatoanyaganak, ugyhogy egy 0,5 után 9 oraval mar ha egészseges a szervezeted kerdező, akkor nagy baj nem lehet.

febr. 19. 09:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben a kezelőorvosodat kell kérdezni, hogy mennyire összeegyeztethető a két dolog.

A jogosítvány megszerzéséhez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálat, ott is rákérdezhetsz erre, ha nem merül fel.

febr. 19. 09:29
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Én csak azért gondoltam meghagyni az esti 0,5-öt mert leszokás után valószínű nem tudnék aludni.

Kialvatlanul meg ugye még rosszabb a helyzet! De valószínű az lesz a tuti ha elengedem az egészet és tiszta fejjel vágok bele!

febr. 19. 09:40
 19/22 Koaxk Ábel ***** válasza:

Ha tartósan szedted semmiképpen ne hagyd el azonnal, csak próbáld csökkenteni, mert durva elvonási tüneteid lehetnek, amitől csak mégjobban visszaeshetsz.

Célszerű csökkenteni az adagot, a 0,5mg szerintem egyáltalán nem vészes mennyiség. Nem tudom mik az alvási szokásaid, de ha este 10 körül beveszed, akkor biztos, hogy reggel 7-8 körülre annak már semmi hatása nem lesz rád nézve.

febr. 19. 09:45
 20/22 anonim ***** válasza:

De lesz hatása, vagyis lehet. Mindenkire másképp hat. Egészségügyben dolgozom, és szedtem is Frontint ezért igen jól ismerem, és nem, nincs túl démonizálva. A Frontinra mint benzodiazepinre a legegyszerűbb rászokni a saját kategóriájában csúcs nyertes gyógyszer. A Frontin elvonád miatt láttam már olyan idősebb nénit, aki akkora GM rohamot vágott, hogy intubálni kellett meg lélegeztetni, mert elszállt a tudata. Nem ijesztgetni akarok mert ez a kérdezővel nem nagyon fordulhat elő, hiszen fiatal, egy idősebb embernek nem úgy működik a veséje, a szervezete stb. De a Frontin nem egy veszélytelen jó gyógyszer mert olyan szinten hamar rászoksz, hogy mindig több kell. Nem ismerek olyan embert, aki megállt 0,5-nél. Mert egy hét után nem lesz elég a 0,5. Én ezért is intettem neki minél előbb búcsút. Én pontosan látom mit csinál a Frontin, hogyan öli meg az embert kb olyan mint az alkohol, sokan nem tudják, hog, az elvonás miatt légzési elégtelenség is beállhat.

Kérdező ne tedd le azonnal a Frontint, de ne is emelj az adagon, menj el pszichiáterhez, szedj antidepresszánst inkább, de ne szokj rá hosszabb távon, nem csak a vezetés miatt írom ezt.

febr. 19. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!