Rendőrségi kihívás elmulasztása, személyi sérülés esetén?
Van egy kollégám, aki a múlt héten elütött egy biciklis az ő hibájából. A biciklisnek felhorzsolódott az alkarja, és beütötte a fejét a járdaszegélybe, de azt állította, hogy nem szédül, semmi komolyabb baja, mert felhúzta a fejét. A kollégám azt mondta, hogy nem akart bajba kerülni, ezért ahelyett, hogy kihívott volna egy rendőrt, a kezébe nyomott egy tízezrest. A biciklis az mondta, hogy amúgy is siet, és nem érzi rosszul magát, a seb meg begyógyul és elment. Tudtommal személyi sérülés esetén kötelező rendőrt hívni.
Azt olvastam régebben valahol, hogy ez esetben még feljelentheti a sofőrt a biciklis, ha később rosszul lesz. Egyrészt, ez érdekel, hogy valóban meg lehet oldani így a dolgokat, hogy nem hív az ember rendőrt, vagy ez egy teljesen illegális dolog volt? A másik dolog, hogy aggódom, mert ez egy telephelyi tartalék autó, "éppen hogy legális" állapotban, és hárman is szoktuk vezetni munka ügyben, és félek, hogy nem e fog valahogy felém sodródni az ügy? Ha megkérdezik a kollégámat, és tagad, a másik kollégát, szintén tagad, aztán én leszek az utolsó, ezért engem fognak bűnbaknak elővenni, és járhatok bíróságra.
Na végül szóba került az ügy, és kiderült, hogy annyira nem nagy dolog. Nem sumák volt a cél, csak a kollégám szavaiból hangzott úgy (ha nem hazudik).
Beszélgetett erről a másik kollégámmal, és azt mondta, hogy megállt és felajánlotta, hogy híjanak orvost, vagy mentőt, de a biciklis erősködött, hogy nem akar, és hogy siet, mert késő van. Volt egy tükör a biciklijén, ami eltört, és azért adott neki egy tízest, illetve azért, hogyha később mégis baj lenne, akkor legyen ott a szándék jele. Azt is mondta, hogyha esetleg utólag a biciklis feljelenti, akkor azzal védekezne, hogy elment a helyszínről, és ő nem tarthatja fel erőszakkal. Egyébként azóta sem jelentkezett senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!