A rendőrnek bejelzett a gép és eszerint 66-tal mentem (50-es táblánál), ami nem igaz, mert a tempomat 60-ra volt állítva (és tudom, hogy nem csal 6-ot az óra). Hogyan tudom bebizonyítani, hogy nem mentem annyival?
Néhány napja Fehérváron a Szárcsa utcánál gyorshajtásért megállítottak. A tempomat 60-ra volt beállítva egy olyan helyen, ahol csak 50-nel lehet menni (most abba ne menjünk bele, hogy miért 60-ra volt állítva). A rendőr az utolsó pillanatban ugrott elő, hogy megállítson (végülis nem is ez a lényeg), elmondása szerint a gép jelzett neki, hogy 66-tal mentünk (ami ugye pont belecsúszik a 39000 forintos, 4 büntetőpontos "halmazba"). Képet nem mutatott, viszont azt mondta, hogy vagy aláírok, vagy feljelentést von maga után a dolog. Aláírtam. Képet azóta sem láttam a gyorshajtásról, a tempomat tényleg 60-ra volt állítva, de az OBD kütyü is konkrétan 57-et mutatott, sőt ma megnéztem és telefonos speedometer alkalmazásban a tempomat szerinti 60 az 58 km/óra. Nem akarom elfogadni a határozatot, nyilván elismerem, hogy nem 50-nel mentem, hanem 60-nal, de nem 66-tal. És érdekes módon, néhány weboldal szerint (azt nem tudom mennyire hivatalos), 50-es táblánál 65-ig nincs büntetés (elvileg), 66-nál, amennyivel a rendőr szerint mentünk, annál már 39000 forint. Arra van jogom, hogy megnézzem a képet? Kép nélkül hogyan bizonyítják, hogy tényleg 66-tal mentem (ami nem igaz)?
Ha valakinek van építő jellegű ötlete, hogy mit lehetne tenni, kérem ossza meg.
Köszönöm!
Látom még amatőr friss jogsis vagy...
Azt ugye vágod, hogy ha megállitanak akkor 53-tól büntetnek?
Pampogas helyett legközelebb 50re allitsd azt a szart ha már van a fostalicskadban.
"Azt ugye vágod, hogy ha megállitanak akkor 53-tól büntetnek?"
Ez már nem igaz. Már 51-től.Tavaly megszünt a "ráhagyás".
Az autóban pontatlan a sebességmérő. Te azt mondod nem csal 6km/h-t, de mégis honnan tudnád? Végeztél laboratóriumi mérést? Mert akik a traffipaxot kalibrálták és hitelesítették, azok igen.
Gyorshajtottál, megkaptad érte a büntetésedet, fogadd el. Aki elég menőnek érzi magát a gyorshajtáshoz, az a büntetéskor se legyen gyáva.
7: helyes... Még jobb.
Csak az összegeken is emelni kellene minimum duplaval.
Figyu, ha a gép bejelzett, akkor képet is kaptál volna.
Én kaptam, sajnos addigra már pont kiforgott a dashcamből a felvétel, kivámcsi lettem volna a GPS sebességre. Pont 106-ra sikerült a "mérés".
Az 5 képből csak 1-en volt mért sebesség, ez így "hiteles".
Igazából inkább menj 25-el gyorsabban, es akkor nem gondolkodsz azok, hogy jogos volt-e, vagy egy hónapig tartsd lenentve a felvételeket a bírósági perre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!