Kinek, mekkora a bevált utazósebessége autópályán?
Szép estét!
Csupán egyszerű érdeklődésből kifolyólag lennék kíváncsi, hogy általában hány km/h-val szoktatok haladni autópályán? Nyilván ezt nagyban befolyásolja az autó teljesítménye, a sofőr félelemérzete, az időjárás, a forgalom stb stb. mégis amennyiben a körülmények megengedik, mekkora az utazósebességetek? Nálam ez 150 km/h.
Senkit nem akarok kioktatni bármilyen sebességet is ír, mivel nem ezzel a céllal fogalmazódott meg bennem a kérdés!
Köszönöm a választ!
1.2-es benzinessel, rövid a váltója nagyon, 115 km/h-t tartottam mindig, afelett már nagyon nem érezte jól magát szegény, és a fogyasztás drasztikusan megnőtt.
Furgonok (VW LT és Mercedes Sprinter), trailerrel magam mögött - max 110 km/h, szintén a fogyasztás és a viszonylagos erőhiány miatt. Megpakolva már 100-al megyek csak.
Ford Focus 1.6 TDCI 130-135 körül, jó hosszú a váltója, de mégiscsak 90 lovas, gyorsabban nem megyek, mert úgy gondolom elég neki ennyi.
Audi A6 3.0 TDI - ezzel tempomat 145 szinte mindig, belsősávból alig kell lehúzódnom ezzel a tempóval, és persze itt nem fényképeznek. Ha előznek előttem lassabban, akkor azt kivárom, utána megyek tovább ezzel a tempóval. De bírja a tartós 230-at is, próbáltam többször, persze csakis az autobahnon, hol máshol.
Megérkezett a lepontozó manó. Biztos piros, ezres Suzukival jött idáig a belsőben, 80-al. :D
(No offense, semmi bajom a Suzukival. Hajtottam én is egyet sokáig. Csak olyan tipikus...)
104 km/h gps szerint.
Öreg szívódízel furgon.
Efölött már nagyon kell nyomni a gázt, üvölt a motor és zabálja a gázolajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!