Motorozásról mi a vélemény? Engedjük vagy tiltsuk?
Az extrém vadparasztsagokon túllendülve én engedném, de semmiképp sem batorítanam a motorozas felé.
Akik a vetlenül meghalt ismerőseikről, a hazai közlekedési viszonyokrol beszelnek ellenervkent, azok szerintem pont rávilagítanak, hogy mennyire alkalmatlan a jogsival rendelkezők jelentős hanyada a gepjarmű vezetesre.
Én pár eve neveztem be a 125-ös kategóriaba a varosi dugók miatt, de mivel szüleim annó nem tamogatták motoros ambícióimat, ha megis akkor utolag ugy gondolom direkt olyan lett az a 2 db megvasarolt motor, hogy nem kellett nagyon aggódniuk...
Szoval majdnem 30 evesen lett kisebb 125-ös motor, aztan 2 evre rá csonttörés egy 99%-ig önhibás perec miatt. (Aztan szerviz es 5 eve boldog balesetmentes folytatas.)
Szóval ha tiltjatok, akkor lesz az a hülyegyerek aki kölcsön ad neki valami lomot, vagy túl erőset, ha nem.tiltjatok, akkor erre fel tud készülni, de én szülőként jobban aludnek, ha nem motorozna a gyerekem.
#36 Mondjuk aki terepmotorozott életében, az egyből megmondja neked, hogy kellő figyelmességgel és ésszel még mindig nagyobb biztonságban vagy közúton, mint terepmotorral terepen. :D Tudod, az egy extrém sport, nem olyan könnyű művelni.
Megsúgom amúgy, közúti motorozásban is tudod mi az aránylag legbiztonságosabb műfaj? Autópályán repeszteni 200-zal, lehagyni minden gyökeret, aki elüthetne.
Szerintem szuper dolog lehet a motorozás. Egyedül a zajjal van problémám, amikor direkt hangos egy motor, vagy mondjuk éjjel valaki kocsival, vagy motorral átmegy egy kerületen és ezzel sokak nyugalmát zavarja. E téren lehetnének kicsit méltányosabbak a felhasználók, ha már így kérded. De öko lábnyom szempontjából jobb, mint a kocsi, szóval klafa.
Ha már stabilitás: azok az egykerekű vackok, na azok engem is felháborítanak, hogy azzal nem tudom, hogy hogy lehet megállni, vészhelyzetben... illetve a kiskerekű rollerek a közlekedésben szintén veszélyesek, kis kerék könnyebben elakad valami egyenletlenségben. Ehhez képest a motor meg a bringa is stabilabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!