Piros lámpánál gurulgatás.Miért csinálják, kinek jó ez?
Engem zavar mert totál értelmetlen és idegesítő, plusz szerintem fárasztó is, de előszeretettel játszák ezt a játékot az autós kollégák
Piros a lámpa már ott áll valaki elötte. Jön a második ,megáll az első mögött kb jó 10 méterre nullára lefékezve vár és néz. Megérkezek én , a második mögé beállok normál távra 1 méter kb, váltó üresbe vagy fékkel tartva, relax.A lámpa folyamatosan piros. Erre a 2. elkezd gurulgatni előre én meg vagy követem, vagy én leszek a "hülye" aki nem tud normálisan megállni a másik mögött.
Mondjuk leginkább nem követem inkább, legyek én külső szemlélőként a béna de értelmetlennek érzem ezt a talicskázást.
7
Ez nekem is feltűnt párszor. Biztos mondjuk kamionos lehet az illető és ösztönösen csinálja.😛
A kérdésre válaszolva én meglestem hogy miért csinálja ezt pár ember, mert éppen sms-t kapott és gondolja, úgy is még piros van addig gyorsan megnézi ki irt és mit irt, meg aztán automata váltós a kocsija, így lassan gurulni kezd, közben pötyögteti az üzit.😛
Ebben az a zseniális, amikor a busznak nyílna külön sáv, de nem tud elmenni, mert az utolsótól nem fér el. előtte van másfél méter, ha 30 centit előre gurulna, mehetne a busz. De nem, akkor mozdulatlan. Oda van betonozva.
Egyébként a gurulgatással csak az egyik baj, hogy értelmetlen, de azzal hogy nem zárkóznak föl az autósok rendesen egymás mögött, több autó is ott ragad a kereszteződés előtt. Másfél-két méteres távolság van sokszor az álló autók között. Ha csak fél méter lenne, legalább 2-3 jármű még elférne mögöttük.
Én sem értem mire jó ez, ráadásul én nem szoktam beállni a libasorba, hanem egy helyben maradok, szoktak is dudálni meg villogtatni.
Ráadásul ezek az előregurulgatósok ha zöldet kapnak akkor lefagynak, 53 másodperc mire sikerül betenni egyesbe és elindulni.
Hol szokás ez, hogy ilyen sokan találkoztak már vele? Pesten?
Én már 30+ éve vezetek, városban lakom, de egy kezemen meg tudnám számolni, ez idő alatt hányszor láttam ezt.
Amúgy, gondolom, elmebetegek szórakozása, mint az index nélküli kanyarodás, hogy dühítsen másokat. Én biztos nem gurulnék utána, mert akkor ő dühöng, hogy nem sikerült beszopatni. Plusz ez neki egy negatív visszacsatolás, rontja a sikerélmény százalékát, kisebb eséllyel fogja megcsinálni a következő pirosnál.
Balheréknél szokás. Megállnak, nem érzik az autót maguk körül, és később veszik észre, hogy még van egy tíz centi hely a vonal előtt, és nem bírják ki, hogy ne legyenek annyival előrébb, ezért megindulnak. Vagy figyelmetlenek és azt hiszik, zöld a lámpa, ezért megindulnak, de meg is állnak, mert mégis piros.
#5 Szóval azért, mert más embereknek nem értenek veled egyet, vagy nem tartották hasznosnak a válaszodat, ők az idegbetegek, de azért mégis te jössz vissza dühöngeni. Érdekes figura vagy te.
#10 Ne is mond. Van nálunk egy felújított útszakasz, ahol van egy borzalmas lámpa. Nagyon hosszú ideig piros, és alig van pár másodperc átjutni a zöldön. Beágazó útról megyünk, de mégis nagyobb a forgalom onnan, mint a másik irányból. Ha mindenki startol a zöldnél, akkor nyolc-tíz autó kényelmesen át tud jutni. Azonban legtöbb alkalommal valamilyen hétvégi sofőr kerül előre, aki a zöldnél kezdi keresgetni a váltót, így általában három-négy autó jut át, és a negyedik is már a piroson csúszik át. Múltkor már azt néztem, hogy a piroson ment át két autó, mert annyira elegük lett. Nem tudom, hogy miért nem lehet a lámpát figyelni, mikor vezet az ember.
Múltkor egy kis utcából balra akartam kanyarodni egy forgalmasabb útra, amelyiken ez után a kereszteződés után nem sokkal volt egy másik, lámpás kereszteződés. Az autók értelemszerűen ott álltak egymás mögött, mert piros volt. Az utolsó autó vége pont az én autóm középvonalában állt, de előtte legalább 2 m szabad hely volt. Behajtottam a kereszteződésbe és rá merőlegesen odaálltam mögéje. Majd dudáltam egy kicsit, hogy "ha előbbre mennél komám, még be is tudnék kanyarodni ebbe a sávba". Kicsit előbbre ment, most már legalább nem lógtam át a szembejövő sávba. De előtte is nagyon lazán álltak és kezdődött ez a gurulgatós népszokás, szóval két-három lépésben annyit gurultak előre, hogy én az autómmal már velük egy vonalba tudtam fordulni. Nem sokkal később váltott is a lámpa zöldre. :-)
Ha rögtön egymás mögött felzárkózva álltak volna meg, akkor rögtön be tudtam volna mögéjük egy vonalba állni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!