A lakott terület olyan, mint a bújócska játék?
Puszta kíváncsiságból kipróbáltam, hogy városon belül sötétedéskor, reggeli szürkületben, esőben, havazásban, ködben nem kapcsoltam lámpát (ahogy sokan mások sem) és nem találkoztam össze egyetlen önkéntes rendőrrel sem akiknek ez nem tetszett volna, sőt a rendőr sem szólt érte, holott indokolt lett volna.
Ugyanez városon kívül például nappal jó látási viszonyok között már jönnek a villogások, mutogatások, hogy képzelem én ezt, hiszen ott már csak a lámpáról hajlandó észre venni.
Tehát városban bármit meg lehet csinálni "sajnálom ház!" felkiáltással, mint a bújócskában?
Aki nem kapcsol világítást az önmagára és közlekedésbiztonságra is veszélyes. Nagy baj van ha azért kapcsolsz, ha rád szólnak...
Sajnos nem csak autósokra érvényes a megállapításod, kerékpárúton is talán a fele népség veszi magának a fáradtságot és világít és hogy a fele, azzal még erősen túlzok is.
Jogos a kérdés.A kreszben úgy van, hogy a forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani. A kivilágítás kötelező módja a tompított fényszórók és a helyzetjelzők használata.
Városban nem kötelező a lámpa, csak , ha a látási viszonyok rosszak. Na ez meg egy gumiszabály mert kinek mi a rossz, nincs meghatározva egy lumen érték egy méterben megadott látótáv, mindenkire rá van bízva mikor kapcsolja fel és ezért büntethetősége is korlátozott mert vitára adhat okot, nem is szoktak ilyenért a rendőrők büntetni maximum figyelmeztetnek.
De az nem relatív, hogy hol a lakott terület vége tábla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!