A Google kereső felirata szerint most "ünnepi időszak 2022" van, advent helyett. Nálunk is kezdődik a bújócska, a dolgok átnevezése, a szómágia és a tabu képzés?
Lehet azért, mert ugyan ez ugyan némileg országspecifikus, de nem csak keresztények élnek közöttünk. A hanuka mozgó ünnep, az idén a hónap második felére esik, és vannak muszlimok is, nekik nincs vallási ünnepük.
És sokan meg egyáltalán nem foglalkoznak semmiféle vallással. Ha hisznek is, nem járnak templomba, nem imádkoznak otthon, a karácsonyt, húsvétot világiasan ünneplik.
Ha adventet írnak, akkor az bántó lehet sokak számára.
"Válasz 2-nek és 3-nak:eddig jó volt a karácsonyi ünnepek megnevezés? Ti milyen ajándékokat vesztek a "téli ünnepekre"?"
Lehet ezen morgolódni, csak felesleges.
Az én karácsonyi hangulatom nem azon múlik hogy a Google minek nevezi. Megértem hogy ez nekem karácsony, másnak meg más.
Moat itthon is kezdődik ezen a hiszti, a sértődés, a toporzékolás?
Milyen karácsonyi meg téli ünnepek? Simán ünnepi időszaknak hívták eddig is. Karácsony egy ünnep, nem pedig ünnepek. A többség amúgy sem keresztény, úgyhogy nem értem hogy miért baj ez.
Imádom, hogy emberek ilyeneken képesek idegeskedni és megsértődni.
Ennyi erővel nevezzük át a karácsonyt is, mivel a karácsony szó vagy szláv eredetű, és a “korcsun”, azaz “lépő, átlépő” szóból származik - "pogány" napforduló ünnep -; vagy pedig a kerecsen szóra eredeztethető vissza. "Így vallotta 1245-ben Dala fia Undo perében Rufus segesvári polgár: Krisztus születése ünnepén, a régi magyarok, a sólyom ünnepét tartják...". Obol várjobbágy szavai szerint pedig: ,,Ekkor (karácsonyról van szó) a sólymokat vadászatra eresztik és sok nép viszi oda madarait, amiket a sámánok megáldanak..."."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!