A jogositványban szemüveges kép van de viszont szemüveg nélkül vezetsz meg büntethet a rendör?
#4 Ehhez én is hozzátennék egy kérdést, de nem akarok ezért egy újat nyitni.
Hogyha én szemüveges lennék, és bele kerülne a papíromba, de kontaktlencsével vezetnék, akkor a rendőrnek hogyan bizonyíthatom ezt? Tudtommal nem olyan egyszerű kivenni, és visszatenni, főleg nem mosatlan, koszos kézzel.
8, Nem úszhatja meg. Ott van a kód a jogsiban. Vagy az 01.01+01.02 van bent együtt (szemüveg, kontaktlencse), vagy a 01.06 (szemüveg vagy kontaktlencse).
Ha neked csak a 01.01 kód van bent, vagyis hogy szemüvegben vezethetsz, akkor hiába mondod, hogy de lencséd van, azért büntetnek.
Nekem pl. hülye volt a dokim, a 01.06 helyett külön írta fel a szemüveget és a lencsét. Valamiért a rendszerben elcsúszott a dolog, és csak a 01.01 került be. A forgalmi vizsgán derült ki, nem akart vizsgázni engedni a vizsgabiztos (bár volt nálam szemüveg az oktatóm tanácsára, le tudtam volna cserélni, ha nagyon kekeckedik). Szerencsére nálam volt az orvosi papír, úgyhogy az alapján ott helyben szólt be a központba, hogy ezt javítani kell, és így levizsgázhattam - de külön jelezte, hogy nagyon figyeljek, hogy mindkettő kód legyen rajta, ha kézhezkapom a jogsit, különben büntetnek szemüveg nélkül, hiába van nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!