Hogyan szabályos eljárni ebben a kereszteződésben?
Elsőbbségadás kötelező, viszont nem körforgalom.
Szabályos e bal oldalról megkerülni? Miért? Miért nem?
Szabályos. Semmilyen tábla nem utal arra, hogy nem kerülhetem ki balról azt a bokrot.
De itt nyilván a "költő" fejével kell gondolkodni: ez egy körforgalom, csak nem volt körforgalom táblája az önkormányzatnak.
ugyan ez a kereszteződés balról érkezve, főúton érkezel és még egy kötelező kikerülési irányt jelző tábla sincs, ráadásul ez a járdasziget inkább a kereszteződés jobb oldalára esik.
Ebben az esetben mit gondoltok?
Az én tippem meg az, hogy a sziget minden oldalán kétirányú forgalom van. Tehát ha balra kanyarodsz, akkor a sziget bal oldalán kell menned.
Ezt arra alapozom, hogy az égvilágon semmilyen tábla nincs, ami mást mondana. Ha a sziget nem kör alakú lenne, hanem háromszög, akkor ez nyilvánvalóbb lenne, de szerintem Romániában sincs olyan szabály, ami a kerülés irányát függővé tenné a sziget formájától.
Nem szabályos. Röviden hogy miért nem: Az autók helyezkedéséből nyilvánvaló, hogy onnan jöhet autó, tehát az az út szembe sávja gyakorlatilag. Ha onnan kanyarodsz, akkor jobbra tartás szabályt sértesz, szembe mész a forgalommal.
Tehát ez gyakorlatilag egy nem szokványos kialakítású, középen útszigettel elválasztott "V" betorkollás.
Hetes, köszi. :D
2017-ben a forgalmi vizsgám vége felé emiatt húztak meg, a vizsgabiztos elmagyarázta, hogy balról kell megkerülni.
Azóta sem hagyott nyugodni, hogy akkor most mi is a helyes eljárás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!