Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Parkolóban vagy úton hagyott...

Parkolóban vagy úton hagyott kocsi járó motorral. Kinek lehet szólni?

Figyelt kérdés

Parkolóban vagy úton hagyják a kocsikat járó motorral.

Sokszor üresen, néha alvó vagy étkező emberek vannak így órákig a parkolókban.

jan. 10. 11:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%
#10 Ezt nagyon jól látod, nem is értem, hogy lehetsz a felpontozásom után 48%. De ugye nem a pont számít, hanem az értelem.
jan. 10. 13:24
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

#5: a 6.§-ra mutogatsz, de ezzel nem magyarázol meg semmit. Bárki, aki odajön, és erre hivatkozna, tudod mit mondanék neki? Hogy a gépjárművemnek érvényes műszakija van, tehát jogszabályoknak megfelel a működése. Innentől támassza alá valamivel, mi számít a lehető legkisebb mértékű környezetterhelésnek. Ha nekem az a célom, hogy ne fagyjak meg a kocsiban, akkor annyit tehetek az ügy érdekében, hogy 3-as helyett 1-esen járatom a fűtést, és lekapcsolom a lámpát. Ez részemről a lehető legkisebb mértékű környezetterhelés.

Aztán a 7.§ kitér arra, hogy "A 6. §-ban foglaltak érvényesítése érdekében jogszabály előírhatja a környezethasználat feltételeit, illetőleg korlátozó vagy tiltó rendelkezéseket állapíthat meg."

Előírhatja, de hopp, nem írja elő.

A 8.§ pedig arra, hogy haladéktalanul köteles vagyok abbahagyni. De mit hagyjak abba, ha hivatalosan ez nem számít környezetszennyezésnek??

Az már más helyzet, hogy én nem teszek ilyet, de ha valaki van annyira paraszt, sajnos nincs ellene egyértelmű, támadhatatlan jogszabály.

jan. 10. 14:20
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
#12 Akkor még egyszer. Bárki, aki odamegy hozzád, nagyon udvariasan megkér, hogy ne csináld. Te attól még csinálhatod tovább. Nem is kellene bunkón visszaszólnod neki, ez már a te személyes preferenciád. És aztán hívhat rendőrt. És ha még mindig ott vagy, akkor a rendőr is szépen megkér arra, hogy hagyd abba. Aztán hazudhatod neki azt, hogy te csak 2 perce érkeztél. De ha egy óra múlva megint jön, és te még mindig ott vagy járó motorral, akkor mit csinálsz? :)
jan. 10. 15:01
 14/24 anonim ***** válasza:
81%
#13 Más az, hogy mit csinálok és mit csinálhatom. Én azt csinálom, hogy akkor leállítom, de azt is csinálhatom, hogy nem, mert nem tiltja semmi. És itt az utóbbi a lényeg.
jan. 10. 15:13
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

#13: "És ha még mindig ott vagy, akkor a rendőr is szépen megkér arra, hogy hagyd abba."

Én meg leállítom a motort. Ő elmegy. Amikor fázni kezdek, újra beindítom.

De ez a folyamat annyira hosszú, hogy aki ennyi ideig vár valakire az autóban, az már valamit úgyis kitalálna helyette, hogy ne kelljen a 700 Ft-os benzint a saját melegítésére elpöfögtetnie.

* * *

Most elképzelem, ahogy Buzgó Mócsing úr betelefonál a rendőrségre, hogy mínusz 5 fokban az ablaka előtt az úttesten álló autónak jár a motorja, jöjjön a rendőr és intézkedjen. A rendőr esetleg megkérdezi, hogy ha az úttesten, szabályosan áll az autó, akkor miért az ablaka alatt van? Ja, nem ott van, pár méterrel arrébb, hiszen az ablaka alatt járda van. Akkor esetleg megkérdezi azt is, hogy ebben a hidegben miért tartja nyitva az ablakát az úr, nem fél, hogy megfázik? Hát igen, baromira fázik, de kinyitotta, hogy üvölthessen az autóssal egy jót.

A rendőr megértőleg nyugtázza a bejelentést, és elmondja, hogy amint a kollégái minden fontosabb ügyet elintéztek, indulnak őhozzá. Jelenleg egy késelés miatt vannak kint néhányan, más kollégák egy balesetnél helyszínelnek stb. stb., de röpke 8-10 órán belül akár őhozzá is eljuthatnak. Na, ha akkor még ott pöfög az az autó, akkor indokolt is lesz kimenniük, mert a sofőr valószínűleg elaludt vagy rosszul lett, különben már rég elment volna.

:-)))

Ennyit a "rendőrt hívok" hozzáállás életszerűségéről egy ilyen piti ügyben.

jan. 10. 16:33
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy miért csak akkor zavar, ha a parkolóben pöfög? Kb 1.5 óra alatt éget el egy liter benzint. Ha köröz vele sokkal többet pöfög
jan. 10. 19:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#15 Röhögni fogsz, de bizony nem a buzgómócsing uraknak, hanem a nyugdíjas nénjéknek konkrétan ez a délelőtti elfoglaltságuk. Néznek ki az ablakon, vagy kiülnek a kedvenc padjukra (megvan, pontosan a padon hova), és csúnyán néznek mindenkire, esetleg facebookoznak, és ha olyan kedvük van, rendőrt hívnak.
jan. 10. 20:38
 18/24 anonim ***** válasza:

Azt értem, hogy hívják a rendőrt, mert nincs jobb dolguk. De a rendőr ki is megy? Átlagosan mennyi idő múlva?

Én látatlanban úgy tippelném, minimum 2, de inkább 3-4 óra múlva. Addigra meg már úgyis elmegy onnan az az autó.

jan. 10. 21:04
 19/24 anonim ***** válasza:
Attól függ, hol vagyunk, mennyire unatkoznak, vagy mennyire terheltek. Azt tudom, mi egyetemista korunkban 10 éve ahányszor nagyobb lélegzetvételű bulit szerveztünk, a rendőrök mindig 10 percen belül kint voltak, ha a környező bérházakból telefonáltak a zaj miatt.
jan. 10. 21:10
 20/24 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg csak troll, nem létezik hogy valaki ennyire azzal foglalkozzon hogy más mit csinál-
jan. 10. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!