Az alábbi képen szereplő helyzetben, kinek van elsőbbsége akkor ha a 3-as villogott, hogy elenged? Az Ady Endre egy fő út, és villamos pálya van a közepén.
Az elsőbbség 2 jármű között értelmezhető.
A kanyarodási szabály miatt a kék előbb mehet, mint a piros.
(A számokat nem tudtam kiolvasni.)
Anonim 3: Igen, emiatt kérdezem, hogy a villamos nem-e befolyásolja-e azt az alapszabályt, hogy az egyenes haladónak van elsőbbsége, és a kanyarodó vár.
Itt ugye a kanyarodó már a villamos pályáig kicsorgott, és lényegében akadály már a főuton és a villamosnak is, és emiatt gondolnám, hogy neki kéne elsöbbségnek lennie, és a kéknek várnia (közelekedés dinamikailag logikusan gondolva a dolgot), de a szabály nem tudom mit mond erre, hogy logikusan van e, ez a szabályban is vagy a kressz nem különbözteti meg a villamossal nehezitett részt a siman főt/mellék út keresztezödéssel szemben.
Anonim 1: A számokat tényleg csunyácskán irtam, hogy egyértelmü legyen a sárga a hármas a kék a kettes és a piros az egyes.
Nem, a villamossín nem befolyásolja az elsőbbségi szabályokat.
- (1) elsőbbséget kell adjon a (2) és (3) részére.
- (2) elsőbbséget kell adjon (3) részére.
- (3)-nak nincs elsőbbségadási kötelezettsége. A kresz nem ismeri az elsőbbségről való lemondást.
Tehát 3-2-1 a sorrend.
Baleset esetén a fentieket veszik figyelembe a felelősség megállapításakor.
(3)-nak nincs elsőbbségadási kötelezettsége. A kresz nem ismeri az elsőbbségről való lemondást.
És tényleg nincs, utána néztem most, ez is érdekes tény.
Anonim 5: köszönöm és a többiek hozzászólását is.
Szabályszegés nem ad elsőbbséget.
Nem megyünk be egy kereszteződésbe amit nem tudunk elhagyni, mert akadályozza a közlekedés többi résztvevőjét.
De a kresz és a valóság más. Ha csilingelni a villamos akkor a kettes autó is le fog mondani az elsőbbségéről a közjó érdekében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!