Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek mennyire töltik...

Szerintetek mennyire töltik be a funkciójukat a dudák mostanság?

Figyelt kérdés

Alapvetően fontos dolog, mert ugye veszélyhelyzet elkerülésére szolgálna, de az utóbbi években azt tapasztalom, hogy az emberek már afféle ordibáló gombnak használják. Nagyon ritkán fordul elő, hogy valaki vészhelyzet esetén nyomja meg, inkább már arra való, hogy a lassabban haladóra rádudáljanak, mert pont a megengedett sebességgel halad városon belül, vagy azért, hogy "odakiáltsanak" a haveroknak az utcán, vagy megleckéztessenek valaki, aki nem tetszik számukra stb. Gyakran használják kapucsengőnek, vagy "gyere már ki, itt vagyok" jelzésnek, ami pont az ellenkezőjét szolgálja, mert elterelik a figyelmet fölöslegesen, a rendőrök meg nem foglalkoznak vele.

Kivenni alapvetően nem lehet, mert mégis ott az az 1%, aki tényleg csak veszély esetén használja jogosan, de akkor mi lenne a helyes út, hogy ne legyen annyi fölösleges "kiáltozás"?

2023. nov. 7. 09:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%

Semennyire.

Baromira élvezem, mikor korán reggel megyek dolgozni, a sok marha meg ész nélkül dudál a szintén munkába igyekvő haverjának. Frászt kapok a sok dudáló g&citől.

Meg a körforgalomban ledudálják szerencsétlen előzőt, csak mert lefullad az autója. Türelmetlen barmok.

2023. nov. 12. 20:21
 12/14 anonim ***** válasza:
26%
#21 izé.. ha körforgalomban indulás helyett lefulladok és mögöttem rám dudálnak, akkor nem nekem áll feljebb, hanem intek hogy bocsi, béna voltam, legközelebb jobban figyelek
2023. nov. 13. 13:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
De nem direkt fullad le. És ha rádudálnak, szerencsétlen attól még nem fog tudni gyorsabban elindulni.
2023. nov. 13. 18:27
 14/14 A kérdező kommentje:
#13 Ezzel én is így vagyok. Ha valaki előttem lefullad, akkor várok, hogy elinduljon. Főleg az frissjogsis, akkor csak felkavarnám azzal ha rádudálnék.
2023. nov. 17. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!