Esőben nem kell világítani?
Ma nap egész nap szakadt az eső, viszont városban tanulókocsik és úgy minden ötödik kocsi világítás nélkül vagy nappali szigorúan.
Én nem akarok abba belemenni, hogy a magyar világítási szabályok nem normálisak, de ti nem tartjátok autópályán rendkívül balesetveszélyesnek, hogy szakadó esőben nappal a közlekedők fele nappalival megy, vagyis hátul semmi, vagy ha a hátsó helyzetjelző világít is, akkor arról is nehezen azonosítható a rossz látási viszonyok végett? Oda akarok kitérni, hogy ilyenkor én szerintem a hátsó ködlámpa sokat segítene, ugyanis roppant megterhelő és balesetveszélyes, hogy alig, vagy egyáltalán nem lehet látni hol van a többi előttem.
Most nem egy-két esőcseppről, vagy ködfoszlányról beszélek, hanem 100 méter alatti látótávolságról.
Engem nem szokott érdekelni, ha valaki nappal kilométeres látótávolságnál nem világít, viszont a korlátozott látási viszonyok között már nem mindegy.
De, ez engem is szokott zavarni.
Attól, mert kiírok ide egy kérdést nem lesz jobb a helyzet.
De, kell.
Az a baj, hogy az újabb autókban van ez az automata üzemmód, csak annak a borús idő sokszor nem elég sötét, így marad a menetfény.
"Az a baj, hogy az újabb autókban van ez az automata üzemmód"
Olyankor szoktam manuálisan átkapcsolni a világítást, nem egy bonyolult dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!