Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Aki lakott terület előtt...

Aki lakott terület előtt 500méterrel megelőz, és 40-re lefékez a táblánál az normális?

Figyelt kérdés
Minek előz, ha úgyis 40-el akar végigdöcögni 50 helyett?
2023. okt. 9. 21:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy tudta hogy lakott terület következik mikor megkezdte az előzést. Te mennyivel mentél amúgy? Mert vannak azok akik 70-el mennek mindenhol. Országúton megelőzöm őket, faluban mindig utolérnek. Amúgy meg nem kell ezen kattogni, a közlekedésben a legfőbb erény a hidegvér. A legkifizetődőbb teljes nyugalomban elviselni mások hülyeségét és csírájában elfojtani az általuk esetlegesen előidézett veszélyhelyzeteket. Engem már az sem tud felidegesíteni, ha az autópályán szembe jön velem valaki.
2023. okt. 10. 22:02
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Látom, megoszlanak a vélemények, de azért megnyugodtam hogy a többség nem helyesli ezt a viselkedést. Én kb. 70-el közlekedtem, azt tudni kell hogy ez egy kanyarodó, rosszminőségű hepehupás út, kétoldalt fákkal-bokrokkal, tehát beláthatóság szempontjából sem volt biztonságos az előzés, bár eléggé forgalmatlan környék.

De, ha meg is előz, nem értem a fékezést a táblánál, ment volna inkább motorfékkel ha le akar lassulni. Ha meg be van szarva hogy mérnek vagy veszi a drón a manővert akkor meg maradt volna hátul nyugalomban...

Nekem azzal sincs bajom ha valaki egységesen 70-el megy, csak ne fékezgessen be előttem. Én folyamatosan szeretek haladni, minimális fékezéssel. Minden hirtelen manőver rontja a közlekedésbiztonságot, emellet pedig a felesleges fékezgetés pluszban koptatja a féktárcsát és a fékpofát, és üzemanyagpazarlás is!

2023. okt. 10. 22:28
 13/14 A kérdező kommentje:

"Esetleg, ha nincs is fix műszer ismeri a szakaszt és ott mondjuk gyakran kint van a 3 lábú!"

Hát amióta az eszemet tudom, semmi mérés nem volt a környéken, pedig elég régóta és gyakran is járok arra.

2023. okt. 10. 22:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha a 90 helyett 70-nel mentél, akkor egy szavad nem lehet, hogy megelőzött...
2023. okt. 10. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!