Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Viselsz sisakot biciklizéshez?

Viselsz sisakot biciklizéshez?

Figyelt kérdés
2023. okt. 8. 08:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
81%
Mikor csak elgurulok valahova a közelbe akkor nem szoktam. Mikor kimondottan bringázni megyek, és sejthetően 70-el fogok lefelé csapatni a lejtőn akkor mindig. Eddig mindig akkor sikerült elvágódnom mikor csak a közelbe ugrottam el valahova bringával, és szépen komótosan gurultam hazafelé.
2023. okt. 8. 21:02
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

Amikor csak tehetem, igen. Szóval szinte mindig.

A fej nem páros szerv. Ez ugyanúgy igaz falun, mint városban , rövid úton ugyanígy, mint lejtőn lefelé hosszan csapatva.

2023. okt. 10. 08:00
 13/25 Alex Fly ***** válasza:
0%
@12: és nem csak kerékpáron... Érdekes, hogy a sok sisakpárti valahogy nem igazán propagálja a használatát a jóval kockázatosabb zuhanyzás, gyaloglás, otthoni tevékenységek, autóvezetés, stb. esetében; szerintük egyedül kerékpározás közben sérülhet a fej...
2023. okt. 10. 08:16
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
Alex fly eddig is tudtam, hogy gondok vannak a fejedben, de mostmár biztos vagyok benne.
2023. okt. 10. 09:46
 15/25 Alex Fly ***** válasza:
19%
Ja, ha valaki gondolkodik,akkor megesik az ilyesmi... Hál'Istennek neked nincs ilyen problémád, ha már a személyeskedésre vetemedsz az érvek helyett.
2023. okt. 10. 15:21
 16/25 anonim ***** válasza:
95%
Hogy lenne kockázatosabb a zuhanyzás, a gyaloglás vagy az "otthoni tevékenységek" a biciklizésnél? Autóban meg ott a légzsák, azt se véletlenül fejlesztették ki.
2023. okt. 10. 18:33
 17/25 Alex Fly ***** válasza:
47%

@16: úgy kockázatosabb, hogy ezen tevékenységek közben jóval magasabb a fejsérülések veszélye és súlyossága, mint kerékpározás esetében. De ugye az üzlet és a félelemkampány az esetükben nem működik...

Azt remélem tudod, hogy több mint 100 évig azt sem tudta senki, mi az a kerékpáros sisak -és pl. Amszterdamban a mai napig nem igazán látsz egyet sem; pedig ott kvázi mindenki kerékpárral közlekedik. Gondolom, minden holland öngyilkosjelölt...

2023. okt. 10. 22:00
 18/25 anonim ***** válasza:
46%
Nos, én öngyilkos hajlamú vagyok, de nem ezért nem hordok sisakot. 56 éves vagyok, szóval kb. 50 éve tekerek, akkoriban (de később) sem volt sisakviselés, fura is lett volna. Most meg már nem kezdem el, ha eddig kibírtam nélküle.
2023. okt. 10. 22:50
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
17: biztonsági öv és légzsák se volt az autókban sokáig. Aztán lett és töredékére csökkent a halálos balesetek száma.
2023. okt. 11. 06:45
 20/25 Alex Fly ***** válasza:
20%
@19: akkor sisakot is kellene hordani az autóban ülve, így még kevesebb lehetne...
2023. okt. 11. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!